Mitä lautaselle jää?

Hotellien buffetit saavat lomalaiset ottamaan ruokaa enemmän kuin mahaan mahtuu. Suomalaisista hotelleista päätyy vuosittain roskiin tuhansia kiloja ruokaa.

Lautasjätteen lisäksi buffetravintoloissa syntyy myös tarjoiluhävikkiä, kun osa esille katetusta ruoasta jää syömättä.


21.7.2021 2:00 | Päivitetty 21.7.2021 7:37

Vesimelonia, haudutettua puuroa ja karjalanpiirakoita nyt ainakin. Lämmin sämpylä, nokare levitettä, salaattia, paprikaa, siivu juustoa ja leikkelettä. Jugurttia, marjoja ja mysliä.

Lautaselle jäänyt pekoniviipale, kurkkusiivu ja hedelmänpalanen pahentavat maailmanlaajuista ongelmaa: ruokahävikkiä.

Vielä vähän kalaa ja keitetty kananmuna. Jaksaisikohan sitä pekonisiivun? No menköön, lomallahan tässä ollaan! Vielä lasillinen mehua ja kuppi kahvia. Ja jälkiruokapöydässä näytti olevan ihania herkkuja...

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat