”On loukkaavaa, ettei puolisoni viihdy lapseni kanssa”, sanoo etäsuhteessa elävä äiti – Asiantuntija vastaa, mitä tehdä, jos uusi kumppani ei halua tutustua lapseen

Henk.koht.-palstalla käsitellään lukijoiden ihmissuhdeaiheisia kysymyksiä. Tällä kertaa lukija pohtii, miksi kumppani ei välitä viettää aikaa hänen lapsensa kanssa.

Jos kumppani on vakaasti sitä mieltä, että hän haluaa olla parisuhteessa mutta ei tahdo luoda suhdetta lapseen, hänellä on siihen oikeus, sanoo asiantuntija. Usein kyseessä voi kuitenkin olla väärinkäsitys.

29.8.2021 11:00 | Päivitetty 29.8.2021 11:43

”Olen etäsuhteessa ja yhden lapsen äiti. Lapsi on vuoroviikoin toisessa kodissaan. Kumppanini ei juurikaan välitä viettää yhteistä aikaa lapsen läsnä ollessa. Minä taas koen, että parisuhteeseen kuuluu niin sanotusti koko paketti eli myös lapseni. On loukkaavaa, ettei puolisoni viihdy minulle rakkaimman ihmisen kanssa. Kyse ei ole mustasukkaisuudesta. Hän ei vain nauti puuhailusta lapsen kanssa vaan on mieluummin omassa kodissaan tuolloin. Hän ei myöskään pidä lapseen tutustumista samalla tavalla tärkeänä kuin minä pitäisin heidän tutustumistaan. Olemme olleet yhdessä jo monta vuotta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat