Maailmalla törmää jatkuvasti pohjoismaisiin ruokiin, vaan ei suomalaisiin – miten on mahdollista, että Suomesta ei viedä juuri mitään elintarvikkeita?

Itsekin olen ollut huono ruokalähettiläs, sillä olen tarjonnut lukemattomille maailman ihmisille ruisleipää ja salmiakkia, kirjoittaa Riku Rantala kolumnissaan.

27.10.2021 11:49

Kun pitkillä ulkomaan­komennuksilla tuli kohdattua maanmiehiä, pummasin aina ruisleipää ja salmiakkia. Niitä kaipasin, vaikka millaisia paikallis­herkkuja olisi ollut tarjolla.

Ruoka­kauppoja olen kolunnut kaikilla mantereilla eteläistä lukuun ottamatta, mutta vain kerran muistan törmänneeni suomalaiseen elin­tarvikkeeseen: Dubain vanhan­kaupungin basaarin hyllyssä kaupiteltiin ikivanhaa Sirkku-­palasokeria auringon kellastuttamissa retro­paketeissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat