Suomalainen mies syö yhä ”julmetun määrän” lihaa viikossa, ja se on iso terveysriski – Näin ruokavaliota saa viilattua pienillä muutoksilla - Hyvinvointi | HS.fi

Suomalainen mies syö yhä ”julmetun määrän” lihaa viikossa, ja se on iso terveysriski – Näin ruokavaliota saa viilattua pienillä muutoksilla

Muutokset terveyttä parantavan kasviperäisen proteiinin lisäämiseksi ruokavalioon kannattaa kuitenkin tehdä maltilla, eikä kaikkea tarvitse panna kerralla uusiksi, sanoo Helsingin yliopiston ravitsemustieteen apulaisprofessori Anne-Maria Pajari.

Kasviperäisiä proteiineja löytyy joka makuun. Yksi hyvä vaihtoehto on perinteinen hernekeitto, jossa lihan määrää voi helposti vähentää, apulaisprofessori Anne-Maria Pajari vinkkaa.

20.10. 19:00

Juttu on osa Minä väitän -sarjaa, jossa yksi asiantuntija kertoo näkemyksensä jostakin omaan alaansa liittyvästä kiinnostavasta aiheesta.

Ravitsemustieteen apulaisprofessori Anne-Maria Pajari:

”Kasviperäisten proteiinin lähteiden lisääminen ruokavalioon vaikuttaa positiivisesti suolistomme mikrobiston toimintaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat