Erositko ja jäit taloudellisesti tyhjän päälle? Vastaa HS:n kyselyyn - Hyvinvointi | HS.fi

Erositko ja jäit taloudellisesti tyhjän päälle? Vastaa HS:n kyselyyn

Ero puolisosta on tuskin koskaan täysin kivuton, ja usein se tuo mukanaan myös taloudellisia huolia. Kerro kokemuksistasi HS:n kyselyssä.

Ero voi muuttaa rahatilannetta merkittävästi. Usein esimerkiksi asumiskulut kasvavat.

26.10. 12:10

Parisuhteen alkuvaiheessa ei välttämättä tule ajatelleeksi, miten itselle kävisi taloudellisesti, jos kumppanista tulisi ero.

Ero saattaa olla taloudellinen äkkipudotus, jonka seurauksena elintaso muuttuu.

Usein ero tarkoittaa menojen lisääntymistä. Asumiskulut kasvavat, on ehkä tehtävä hankintoja.

Voi olla, että suhteen aikana ei ole pystynyt kerryttämään säästöjä pahan päivän varalle. Oman talouden turvaaminen ei ehkä ole tullut mieleen tai ole ollut mahdollista.

Jos on esimerkiksi asunut puolison omistamassa asunnossa ja huolehtinut vain juoksevista kuluista, saattaa eron jälkeen huomata, ettei omistakaan mitään. Erotilanteessa toiselle voi jäädä enemmän omaisuutta myös esimerkiksi avioehtosopimuksen ansiosta.

Lisäksi itse eron hoitaminen voi tulla kalliiksi. Jos kyseessä on riitaisa avioero, omaisuuden osituksessa saatetaan tarvita pesänjakajan tai lakimiesten palveluita, joista kertyy kuluja.

HS tekee juttua aiheesta ja etsii haastateltavaksi henkilöä, jonka taloudellinen tilanne on heikentynyt merkittävästi avio- tai avoeron seurauksena.

Vastaa kyselyyn ja kerro oma kokemuksesi.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää jutussa tunnistamattomina. Lisäksi toimittaja saattaa ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ovat antaneet siihen luvan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat