Monissa ruoissa käytetään kermaa tai kerman korvaavaa tuotetta.

Pieni muutos, iso ero

Perinteiseen kermaan verrattuna kaikki ruokakermat ovat sydänystävällisempiä. Kovan rasvan määrissä on silti isoja eroja. Ravitsemusterapeutti suositteleekin kasviöljypohjaisia valmisteita.


| Päivitetty

Ihanan pehmeä ja kermainen kastike, pata tai keitto syntyy lisäämällä kattilaan lopuksi ruokakermaa. Kermainen tuntu vaatii syntyäkseen aina jonkin verran rasvaa. Ruokakermojen rasvan määrässä ja laadussa on kuitenkin isoja eroja. Jos siis käytät ruoanlaitossa päivittäin tai lähes päivittäin ruokakermaa, ei ole täysin yhdentekevää, minkä purkin kaupassa valitset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat