Onko ystäväsi lopettanut yllättäen kaiken yhteydenpidon? Vastaa HS:n kyselyyn - Hyvinvointi | HS.fi

Onko ystäväsi lopettanut yllättäen kaiken yhteydenpidon? Vastaa HS:n kyselyyn

Ghostauksesta puhutaan usein deittailun yhteydessä, mutta ilmiö on yleinen myös ystävyyssuhteissa. Onko ystäväsi ghostannut sinut tai oletko sinä ghostannut ystäväsi? Osallistu HS:n kyselyyn ja kerro kokemuksistasi.

Moni sulkee ystävänsä pois elämästään radiohiljaisuudella, koska ystävyyssuhteen päättäminen puhumalla tuntuu syystä tai toiselta vaikealta.

13.1. 13:59

Tapahtumaketju on monelle tuttu.

Yhtäkkiä ystävä ei enää kerro kuulumisiaan tai pyydä kahville. Pian hän ei edes vastaa viesteihin tai puheluihin.

Kyse on ghoustauksesta eli siitä, että ihmissuhteen toinen osapuoli katoaa yllättäen ilman selityksiä.

Ilmiö on noussut esiin deittisovellusten aikakaudella. Esimerkiksi Tinderissä tapailukumppanin ghostaus on yleistä.

Samankaltaista käytöstä tapahtuu myös ystävyyssuhteissa. Moni sulkee ystävänsä pois elämästään radiohiljaisuudella, koska ystävyyssuhteen päättäminen puhumalla tuntuu syystä tai toiselta vaikealta.

Hylätyksi tulleelle ghostaus on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo asia. Ystävän katoamistemppu jättää usein jälkeensä kysymyksiä, jotka voivat kaihertaa mieltä kauan.

HS tekee juttua ghostauksesta ystävyyssuhteessa. Osallistu kyselyyn ja kerro kokemuksistasi.

Voit kertoa esimerkiksi siitä, miltä sinusta on tuntunut, kun ystävä on lopettanut yllättäen yhteydenpidon. Saitko koskaan selitystä ystäväsi käytökselle? Voit myös kertoa, jos olet itse ghostannut ystäväsi.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää jutussa tunnistamattomina. Lisäksi toimittaja saattaa ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ovat antaneet siihen luvan.

Emme julkaise yhteystietoja, mutta HS:n periaate on, että jutussa siteerattujen ihmisten henkilöllisyyden tulee olla toimituksen tiedossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat