Onko avuliaisuus supervoimasi tai oletko kärsinyt liiallisesta miellyttämisenhalusta? Vastaa kyselyyn

Toisten tarpeiden laittaminen jatkuvasti etusijalle voi haitata niin työelämässä kuin ihmissuhteissakin. Toisten auttamisen halu voi kuitenkin tuoda myös paljon hyvää tullessaan. Vastaa kyselyyn ja kerro omista kokemuksistasi.

Onko sinua väitetty liian kiltiksi? Oletko itse samaa mieltä?

8.3. 15:29

Tuntuuko sinusta, ettet osaa sanoa mihinkään ei? Kaihdatko konflikteja ja mukaudut sen takia mieluiten muiden toiveisiin? Onko epäitsekkyytesi kasvanut sellaisiin mittasuhteisiin, että kärsit siitä itsekin?

Vai oletko päinvastoin sitä mieltä, että elämme liian itsekeskeisessä kulttuurissa, jossa haluat itse toimia tietoisesti toisin?

Kiltteys ja hyvän haluaminen toisille ihmisille ovat arvostettavia piirteitä. Joillain ihmisillä tarve miellyttää muita voi kuitenkin jyrätä omat tarpeet ja halut.

Kiltteys voi näkyä muiden mielipiteiden myötäilynä, ristiriitatilanteiden välttelynä, anteeksipyytelynä, muiden passaamisena ja palvelemisena sekä syyllisyydentunteena omien tarpeiden edessä.

Liiallisen miellyttämisenhalun taustalla voivat olla tarve tulla hyväksytyksi sekä hylätyksi tulemisen pelko.

HS tekee juttua aiheesta. Osallistu jutuntekoon kertomalla omista kokemuksistasi esimerkiksi parisuhteessa, perhe-elämässä tai työelämässä.

Voit kertoa kyselyssä nykyisestä tai aiemmasta elämänvaiheestasi.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää artikkelissa tunnistamattomina. Lisäksi toimittaja saattaa ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ovat antaneet siihen luvan.

Emme julkaise yhteystietoja, mutta HS:n periaate on, että jutussa siteerattujen ihmisten henkilöllisyyden tulee olla toimituksen tiedossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat