Sorruitko etätyön aikana työaika­tissutteluun? Vastaa HS:n kyselyyn

Kamera kiinni ja pullo auki. Onko etätyöaika vaikuttanut alkoholinkäyttöösi? Vastaa HS:n kyselyyn ja kerro kokemuksistasi.

Löysikö viinilasillinen etätyöaikaan työpöydällesi?

10.3. 13:14

Kun MONI siirtyi etätöihin koronapandemian vuoksi kaksi vuotta sitten, asiantuntijat olivat huolissaan suomalaisten alkoholinkäytöstä kodin seinien sisällä.

Työterveyslaitoksen (TTL) kyselytutkimukseen vastanneista viidennes kertoi oman alkoholinkäyttönsä vähentyneen etätyön aikana. Kaksi prosenttia vastanneista kertoi alkoholinkäyttönsä lisääntyneen etätyöskennellessä, ja loput vastaajista kertoivat käytön pysyneen ennallaan.

Kun töitä tehdään kotona tai vaikkapa vahvasti vapaa-ajan piiriin kuuluvalla kesämökillä, rajat työn ja vapaa-ajan välillä saattavat hälvetä.

Viinilasillisen kulauttaminen Zoom-palaverin lomassa voi tuntua vaarattomalta teolta, varsinkin kun sen jälkeen ei tarvitse ajaa edes työmatkaa autolla.

Oletko huomannut alkoholinkäyttösi lisääntyneen etätyöskentelyn myötä? Mitä ajatuksia ja tuntemuksia se herättää sinussa nyt, kun hybridi- ja lähityöskentely lisääntyvät rajoitusten vähentyessä?

HS tekee juttua aiheesta. Osallistu kyselyyn ja kerro kokemuksistasi.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää artikkelissa tunnistamattomina. Lisäksi toimittaja saattaa ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ovat antaneet siihen luvan.

Emme julkaise yhteystietoja, mutta HS:n periaate on, että jutussa siteerattujen ihmisten henkilöllisyyden tulee olla toimituksen tiedossa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat