Nuorten aikuisten syömisessä on tapahtunut muutos, jolla voi olla merkittäviä vaikutuksia terveyteen

Suomalainen ruokakulttuuri on muuttumassa tavalla, jolla voi olla terveyden kannalta yllättäviä seurauksia. Erityisesti nuoret aikuiset syövät liian vähän täysjyvää, kertoo erikoistutkija Niina Kaartinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

Ruisleipä on erinomainen täysjyvän lähde, sanoo erikoistutkija Niina Kaartinen.

23.3. 7:00 | Päivitetty 26.4. 16:03

Juttu on osa Minä väitän -sarjaa, jossa yksi asiantuntija kertoo näkemyksensä jostakin omaan alaansa liittyvästä kiinnostavasta aiheesta.

Erikoistutkija Niina Kaartinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta:

”Tuoreen tutkimuksemme mukaan käynnissä on jonkinlainen ruokakulttuurin murros. Nuoret aikuiset syövät täysjyvää vähemmän kuin vanhemmat ihmiset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat