Nopeimmat kirjoittavat kännykällä yli 60 sanaa minuutissa – HS:n testi paljastaa, kuulutko tähän joukkoon

Testaa, kuinka nopeasti kirjoitat tietokoneella tai älypuhelimella. Päihitätkö keskimääräisen Helsingin Sanomien lukijan?

Valtaosa Helsingin Sanomien kirjoitusnopeustestin tehneistä sai tulokseksi noin 50–55 sanaa minuutissa. Tähän on laskettu sekä tietokoneella että älypuhelimella tehdyt testit.

21.4. 9:58 | Päivitetty 21.4. 10:06

Helsingin Sanomien testillä jokainen voi kokeilla omaa kirjoitusnopeuttaan tietokoneella ja kännykällä.

Kun testi julkaistiin ensimmäisen kerran pääsiäisenä, selvisi, että lukijoiden kirjoitusnopeus noudatti vinoutunutta Gaussin käyrää: pieni osa kirjoitti hitaasti, pieni osa hyvin vikkelästi ja valtaosa siltä väliltä.

Yleisin nopeus oli noin 50–55 sanaa minuutissa. Tuloksiin on laskettu yhteen sekä tietokoneella että älypuhelimella tehdyt nopeustestit. Älypuhelimellakin voi kirjoittaa varsin nopeasti: esimerkiksi Helsingin Sanomien toimittaja Juuso Määttänen naputteli kännykällä 76 sanaa minuutissa.

Kokeile alla olevasta testistä, kuinka nopeasti itse kirjoitat! Alkuperäisen jutun voit lukea tästä.

Yksi tekniikka erottaa huippu­nopeat kirjoittajat muista – Tämä testi paljastaa, oletko nopea vai hidas kirjoittaja

Painele näppäimistöä kuin soittaisit pianoa – näillä seitsemällä vinkillä opit kirjoittamaan tekstiä nopeammin ja virheettömämmin

Tapa käyttää peukaloita vaikuttaa selvästi siihen, kuinka nopeasti kirjoittaa kosketusnäytöllä – Kuulutko nopeampaan vai hitaampaan ryhmään?

Miksi qwerty-näppäimistö on pitänyt pintansa yli 150 vuotta, vaikka kirjaimet eivät ole kätevimmässä järjestyksessä?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat