Glyserolia on käytetty kosmetiikassa melkein sata vuotta: Tästä on kyse kauneus­teollisuuden ihme­aineessa

Lähes jokainen meistä käyttää glyseroli-nimistä kemikaalia vähintäänkin viikoittain. Mitä tämä ihmeaine todellisuudessa on?

Kosteuttava glyseroli on yksi kosmetiikan suosituimpia perusraaka-aineita.

11.11. 3:00 | Päivitetty 11.11. 11:26

Kosmetiikka­markkinoille putkahtaa tuon tuosta hienon kuuloisia raaka-aineita, jotka lupaavat viedä kasvoilta vuosikymmeniä ja kosteuttaa ihoa monta vuorokautta putkeen.

Näiden trendikkäiden tehoaineiden rinnalla raaka-aineita luetteloivissa inci-listoissa porskuttaa myös arkisen kuuloinen glyseroli. Se on useissa tuotteessa merkittävässä osassa. Moni meistä tuskin tietää levittävänsä glyserolia iholleen monissa eri muodoissa päivittäin tai viikoittain.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat