Paahtoleivissä voi olla suurikin ero kuidun määrässä. Vähäkuituinen leipä pitää huonosti kylläisyyttä ja sisältää niukasti vitamiineja ja hivenaineita, muistuttaa ravitsemusterapeutti.

Parempaa paahtoleipää

Jos paahtoleipää kuluu paljon, pussista kannattaa tarkistaa tietyt ravintoarvot. Graham tai monivilja ei välttämättä tarkoita, että leipä olisi kovin terveellinen.


30.10. 3:00 | Päivitetty 30.10. 8:50

Tuoksuva, rapean kullankeltaiseksi paahdettu vaalea leipä on monen aamupalapöydän vakio. Suomalaiskodeissa yksi paahtoleipälaatu nousee ylitse muiden.

”Valkoisesta jauhosta leivottua paahtoleipää suomalaiset eivät kauheasti kuluta, mutta täysjyväpaahtoleivät meille maittavat. Etenkin ne, joille ruisleipä aiheuttaa vatsaoireita, syövät paljon täysjyväpaahtoleipää”, toteaa laillistettu ravitsemusterapeutti Niina Matikka Terveystalosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat