Millaisia tapoja sinut on opetettu noudattamaan? Vastaa kyselyyn

Hattu päässä ei saa syödä eikä heti ruokailun jälkeen uida. On tapoja, joita vaalitaan sukupolvesta toiseen. HS tekee juttua siitä, onko muinaisten tapojen taustalla oikeasti järkeä.

Moni on saanut kuulla lapsuudesta asti, että kyynärpäiden pitäminen pöydällä ei ole soveliasta käytöstä.

27.10. 11:06

Sinulle on lapsena opetettu jokin tapa, ja aikuisena noudatat sitä tunnollisesti – opetat sen ehkä mahdolliselle jälkikasvullesi.

Kyynärpäitä ei saa pitää pöydällä. Hattu päässä ei saa syödä. Heti ruokailun jälkeen ei saa uida. Tapa on voinut kulkea sukupolvelta toiselle iät ja ajat, eikä sen hyödyllisyyttä tai järkevyyttä ole matkan varrella välttämättä lainkaan kyseenalaistettu.

Piileekö vanhoissa neuvoissa tai suoranaisissa käskyissä vinha perä? Vai onko ainakin osa niistä humpuukia, jota pidetään voimissaan vain siksi, että kyse on tiukkaan pinttyneistä tavoista?

Minkälaisia tapoja sinulle on opetettu? Minkälaisten tapojen perinnettä viet itse eteenpäin? Epäiletkö joidenkin tapojen järkevyyttä, mutta noudatat niitä silti tai opetat niitä mahdollisesti myös lähelläsi oleville lapsille?

Helsingin Sanomat tekee juttua tavoista, jotka kulkevat sukupolvelta toiselle. Kerro kokemuksistasi vastaamalla alla olevaan kyselyyn.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää jutussa tunnistamattomina. Lisäksi toimittaja saattaa ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ovat antaneet siihen luvan.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat