Ravitsemus­terapeutti vertaili säilyke­tonni­kalat – Kahdeksasta tuotteesta vain yksi sisälsi varsinaista tonni­kalaa

Purkitetusta tonnikalasta pyöräyttää nopeasti viikon yhden kala-aterian, mutta miten terveellistä ja turvallista syötävää tonnikala oikein on?

Tuttu sääntö tonnikalapurkin avaamisesta pitää paikkansa: tonnikalaa ei pidä säilyttää avatussa purkissa. Muuten ruokaan voi irrota raskasmetalleja.

24.1. 3:00 | Päivitetty 24.1. 12:12

Säilyketonnikala on monelle tuttu helppojen ja edullisten arkiaterioiden raaka-aine. Ravitsemuksellisesti se on mainio proteiinin lähde, jota voi syödä vaikka joka viikko.

”Jos syö kalaa suositusten mukaan eli kaksi tai kolme kertaa viikossa, yksi kala-aterioista voi hyvin olla purkkitonnikalaa. Siinä on saman verran proteiinia kuin punaisessa lihassa, mutta ei juuri ollenkaan rasvaa”, laillistettu ravitsemusterapeutti Merja Kiviranta-Mölsä vertaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat