HS aloittaa Mestarikurssit: huippuasiantuntijat jakavat oppinsa hyvästä elämästä

Ensimmäisen Mestarikurssin aiheena on, miten kestävä elämäntapamuutos onnistuu varmimmin. Kurssin vetäjä on valmentaja Petteri Kilpinen.

27.12.2022 14:08 | Päivitetty 28.12.2022 12:25

Helsingin Sanomat laajentaa sisältötarjontaansa ja alkaa tarjota ensi vuoden alusta lähtien tilaajilleen huippuasiantuntijoiden verkkoluentoja, HS Mestarikursseja. Kurssit ovat Helsingin Sanomien ensimmäisen täysin digitaalisen aikakauslehden Sport Digin laajennus, ja ne ovat Helsingin Sanomien tilaajille maksuttomia.

Mestarikurssit on suunniteltu siten, että niistä on hyötyä ja iloa mahdollisimman monelle elämäntilanteeseen, ikään tai asuinpaikkaan katsomatta. Osallistuminen vaatii vain HS:n digitilauksen. Mestarikursseista voi nauttia juuri itselleen sopivalla hetkellä, ja ne kootaan osoitteeseen HS.fi/mestarikurssi.

Mestarikurssit käsittelevät hyvinvointia laajasti erilaisista näkökulmista. Luvassa on luentoja, joissa osallistujat saavat käytännönläheistä tietoa ja havainnollista opastusta muun muassa elämänmuutoksen tekemiseen, mielenrauhan lisäämiseen tai ihmissuhteiden parantamiseen.

Ensimmäisen Mestarikurssin pitää valmentaja ja tietokirjailija Petteri Kilpinen. Kilpinen on Suomen suosituimpia hyvinvointivalmentajia, ja hän on auttanut satoja ihmisiä parantamaan elämänlaatuaan.

Petteri Kilpisen pitämän Mestarikurssin aiheena on kestävä elämäntapamuutos.

Kilpisen mukaan elämäntaparemontit epäonnistuvat yleensä siksi, että ihmiset yrittävät tehdä kerralla liian isoja muutoksia. Jos muutos epäonnistuu toistuvasti, moni lannistuu ja kadottaa motivaationsa.

Olennaista on suunnitella muutos huolella ja ottaa tarpeeksi pieniä askelia, jotka tuottavat onnistumisen kokemuksia, Kilpinen sanoo. Hän kertoo Mestarikurssilla myös, mistä voi löytää lisää energiaa keskelle kiireistä arkea.

Petteri Kilpisen Mestarikurssi on kaksiosainen: ensimmäinen osa julkaistaan HS.fi:ssä 9. tammikuuta ja toinen osa 16. tammikuuta. Kurssi sisältää myös osallistavan, ajatuksia herättävän välitehtävän.

”Uskomme, että luotettavalle ja hyvin tuotetulle valmennukselle on lukijoiden parissa kasvava kysyntä. Usein huippuvalmennuksista joutuu pulittamaan pitkän pennin, mutta Mestarikurssien avulla HS tuo asiantuntevan hyvinvointivalmennuksen kenen tahansa saataville. Hyvinvointi kuuluu kaikille”, sanoo Helsingin Sanomien lifestyletoimituksen ja Sport Digin esihenkilö Merituuli Saikkonen.

Mikäli haluat kurssin suoraan sähköpostiisi heti kun se julkaistaan, tilaa Sport Digi tämän jutun alussa olevan linkin kautta. Saat jatkossa ensimmäisten joukossa tiedon myös muista HS:n Mestarikursseista.

Sport Digi on hyvinvoinnin aikakauslehti, joka ilmestyy viikoittain ja on maksuton kaikille HS:n digitilaajille. Se sisältää laajan kattauksen hyvinvointiaiheisia juttuja treenaamisesta, mielenterveydestä, ravitsemuksesta ja ihmissuhteista.

Petteri Kilpisen kurssin lisäksi keväällä 2023 on luvassa ainakin kaksi muuta Mestarikurssia. Myös ne keskittyvät hyvinvointiin.

Ensimmäisen HS Mestarikurssin tuottaa Helsingin Sanomien toimittaja Jaakko Lyytinen. Lyytinen on erikoistunut journalismin esittämiseen puheen keinoin ja hän on yksi suosittujen HS:n Musta laatikko -esitysten tuottajista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat