Puhutko muista ihmisistä heidän selkänsä takana? Vastaa kyselyyn

Valtaosa meistä tietää, millaista on puhua muista ihmisistä heidän selkänsä takana, oli puhe sitten pahaa tai hyvää. Osa meistä on myös joskus kuullut, mitä muut ovat itsestä puhuneet silloin, kun emme ole olleet paikalla. HS tekee aiheesta juttua, johon kerätään lukijoiden kokemuksia.

Joskus selän takana puhutaan pahaa, joskus kehutaan, mutta seuraukset ovat moninaisia.

14.3. 10:52

Ystävälläsi on elämässään hankala tilanne, josta haluaisit puhua hänen kanssaan, mutta hän ei ole vielä valmis puhumaan – niinpä ruodit asiaa yhteisen kaveripiirinne kanssa ystäväsi selän takana.

Tiedät, että vanha opiskelukaverisi haaveilee uudesta työstä, ja sen vuoksi kehut häntä vuolaasti aina, kun kohtaat ihmisiä, joiden työpaikassa tiedät olevan sopivia paikkoja vapaina.

Kumppanisi ärsyttää, mutta kaipaat rohkaisua ennen kuin otat asian puheeksi hänen kanssaan. Sitä ennen selostat ärsytyksesi lenkkikaverillesi.

Muista ihmisistä puhuminen heidän selkänsä takana on monille tuttua. Joskus selän takana puhutaan pahaa, joskus kehutaan. Oli aihe tai syy selän takana puhumiselle mikä tahansa, sillä voi olla monenlaisia seurauksia: se voi esimerkiksi helpottaa selkeyttämään omia ajatuksia tai kantautuessaan asianomaisen korviin aiheuttaa joko ison riidan tai hyvää mieltä.

Helsingin Sanomat tekee juttua selän takana puhumisesta. Vastaa alla olevaan kyselyyn ja kerro kokemuksistasi.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää artikkelissa tunnistamattomina. Lisäksi toimittaja voi ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ovat antaneet siihen luvan.

Emme julkaise yhteystietoja, mutta HS:n periaate on, että jutussa siteerattujen ihmisten henkilöllisyyden tulee olla toimituksen tiedossa. Vastaukset käsitellään tietoturvallisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat