Saitko seksi­taudin? Vastaa HS:n kyselyyn

Todettujen seksitautitapausten määrä on lisääntynyt Suomessa voimakkaasti. Helsingin Sanomat kerää aiheesta kokemuksia.

Kondomi on tehokas keino suojautua seksitaudeilta.

Oletko sairastunut tippuriin, kuppaan, klamydiaan, kondyloomaan tai muuhun seksissä tarttuvaan tautiin? Pääsitkö helposti testiin ja hoitoon? Kertoiko henkilö, jolta sait tartunnan, sinulle sairaudestaan? Informoitko itse mahdollisesti muita seksi­kumppaneitasi?

Helsingin Sanomat tekee juttua seksitaudeista, joiden tartuntamäärät ovat kiihtyneet kuluneen vuoden aikana. Viime vuonna kasvua oli erityisesti tippuri-, kuppa ja hiv-tartunnoissa, joita todettiin lähes kaksinkertainen määrä kuin yleensä vuosittain.

Hiv-säätiön Hivpoint tukikeskuksen selvityksessä on myös käynyt ilmi, että hoitoon pääsy ei toteudu Suomen terveysasemilla suositusten mukaisesti.

Vastaa kyselyyn. Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää jutussa tunnistamattomina. Lisäksi toimittaja saattaa ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ovat antaneet siihen luvan.

Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Emme julkaise yhteystietoja, mutta HS:n periaate on, että jutussa siteerattujen ihmisten henkilöllisyyden tulee olla toimituksen tiedossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat