Ihmiset    |   HS 50 vuotta sitten

Räjäytysaukko Berliinin muuriin

Tuntematon pani aikapommin (Hels. San. kirjeenvaihtajalta) *] Berliini, 22. 7. (UPI–STT) Aikapommi, joka teki lauantaiyönä parimetrisen reiän Berliinin muuriin, oli jo toinen mielenosoitus sitä vastaan vuorokauden kuluessa. Länsi-Berliinin poliisin antamien tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut räjähdyksen yhteydessä, joka repi muuria yöllä tyhjän Potsdamer Platzin läheisyydessä.

Tilaajille
23. heinäkuuta 1962

Tuntematon pani aikapommin

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta)

*] Berliini, 22. 7. (UPI–STT)

Aikapommi, joka teki lauantaiyönä parimetrisen reiän Berliinin muuriin, oli jo toinen mielenosoitus sitä vastaan vuorokauden kuluessa. Länsi-Berliinin poliisin antamien tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut räjähdyksen yhteydessä, joka repi muuria yöllä tyhjän Potsdamer Platzin läheisyydessä.

Länsi-Berliinin viranomaiset tutkivat tarkasti pommin jäännöksiä saadakseen selville, oliko sen valmistanut sama toistaiseksi tuntematon henkilö, joka vahingoitti kommunistien hallussa olevan kaupungin sisäisen rautatien vaunuja perjantaiyönä.

– – –

Länsi-Berliinin poliisi löysi pommin jätteiden joukosta kellon sekä neljä sähköparistoa, jotka osoittivat, että pommi oli sijoitettu paikalleen jo aikaisemmin.

 

Hätäpuhelulinja saa tukea Moskovassakin

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta)

*] New York, 22. 7. (UPI)

Neuvostoliiton pääministeri Nikita Hrushtshev on maininnut aikakauslehti Paradelle, että suoran puhelinlinjan järjestämiseen Valkoisen talon ja Kremlin välille kiinnitetään vakavaa huomiota, kun asia otetaan keskusteltavaksi Genevessä.

Kaksi neuvostoliittolaista diplomaattia välitti tämän Hrushtshevin lausunnon Paraden päätoimittajalle Jess Gorkinille.

Gorkin esitti v. 1960 ensimmäisenä ajatuksen tällaisen puhelinlinjan aikaansaamisesta vahingossa tapahtuvan ydinhyökkäyksen estämiseksi.

 

Pariisin muodin suuri katselmus alkaa tänään

*] P a r i i s i , 22. 7. (UPI) Pariisin kuuluisien muotitaiteilijoiden syys- ja kevätmuodin kokoelmat esitellään maanantaina ensimmäisen kerran julkisesti.

Tavaratalojen ja muotiliittojen ostajia ja muotitoimittajia kaikkialta maailmasta on saapunut Pariisiin.

Kahden viikon ajan he istuvat päivät ja illat pienillä kullatuilla samettituoleilla suunnittelijoiden eleganteissa salongeissa katsellen, kuinka hoikat mannekiinit esittelevät satoja Pariisin viimeisimmistä luomuksista.

Yli kuukauden ajan ompelimojen ovet ovat olleet tiukasti suljettuja. Sisällä on vallinnut kuumeinen kiire neulojen, kankaiden, kaavojen, mittanauhojen ja mannekiinien ympärillä. Tuloksia vartioidaan kuin salaisimpia ohjuksia.

Sadat ompelijattaret, jotka muuntavat mestariensa kaavoja valmiiksi puvuiksi, ovat saaneet vannoa vaiteliaisuutensa paikkansa menettämisen uhalla.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Sää on aiheuttanut yöllä ongelmia Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnair pyysi matkustajia varautumaan kentällä yöpymiseen, sillä hotellit ovat täynnä

  7. 7

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  8. 8

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  9. 9

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  10. 10

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää