Otaniemen ydinreaktori luovutetaan TKK:n käyttöön - Ihmiset | HS.fi

Otaniemen ydinreaktori luovutetaan TKK:n käyttöön

Otaniemen Teknillisen korkeakoulun teknillisen fysiikan laitoksen yhteyteen kauppa- ja teollisuusministeriön toimesta rakennettu reaktorilaboratorio reaktoreineen luovutetaan Teknillisen korkeakoulun käyttöön. Tästä teki valtioneuvosto eilen päätöksen.

Otaniemen Triga Mark II-ydinreaktorin keskus. Vesitankin pohjalla näkyy reaktorin varsinainen sydänosa ja siinä polttoaine-elementtien päät.

31.8.2012 2:25

31. elokuuta 1962

Otaniemen Teknillisen korkeakoulun teknillisen fysiikan laitoksen yhteyteen kauppa- ja teollisuusministeriön toimesta rakennettu reaktorilaboratorio reaktoreineen luovutetaan Teknillisen korkeakoulun käyttöön. Tästä teki valtioneuvosto eilen päätöksen. Reaktorilaboratorio vihitään tänään. Se on teknillisine lisätiloineen 6.000 kuutiometrin suuruinen. Laboratorioon on hankittu tutkimus- ja koulutusreaktoriksi sopiva Triga Mark II-tyyppiä oleva reaktori. Reaktoriin tarvittaviin polttoaine-elementteihin sisältyvän rikastetun uraanin on Kansainvälinen Atomienergiajärjestö antanut Yhdysvaltain järjestölle antamasta uraanimäärästä.

Luitko jo nämä?