Yhdysvallat ei siedä Kuuban muuttumista hyökkäys- tukikohdaksi - Ihmiset | HS.fi

Yhdysvallat ei siedä Kuuban muuttumista hyökkäys- tukikohdaksi

(Helsingin Sanomain kirjeenvaihtajalta) Washington, 12. 9. (UPI) Yhdysvaltain ulkoministeri Dean Rusk ilmoitti edustajainhuoneen suljetussa kokouksessa keskiviikkona, että Yhdysvallat ei tule sietämään sitä, että Kuubasta tulee hyökkäyksiin sovelias sotilaallinen tukikohta.

Ylimääräiseksi lomapäiväksi muodostui näiden neekerilasten ensimmäinen koulupäivä aikaisemmin pelkästään valkoisilla lapsille varatussa koulussa Englewoodin kaupungissa, New Jerseyssä. Noin puolet koulun oppilaista jäi kotiin vastalauseena määräykselle, jonka mukaan rodullinen yhteisopetus tulisi alkamaan koulussa, joten siitä ei ainakaan aluksi tullut mitään.

13.9.2012 2:25

13. syyskuuta 1962

(Helsingin Sanomain kirjeenvaihtajalta)

Washington, 12. 9. (UPI) Yhdysvaltain ulkoministeri Dean Rusk ilmoitti edustajainhuoneen suljetussa kokouksessa keskiviikkona, että Yhdysvallat ei tule sietämään sitä, että Kuubasta tulee hyökkäyksiin sovelias sotilaallinen tukikohta. Rusk sanoi asioista hyvin perillä olevien lähteiden kertoman mukaan, että Yhdysvaltojen täytyisi ryhtyä jonkinlaiseen sotilaalliseen toimintaan ajoissa, jos se osoittautuu tarpeelliseksi.

Luitko jo nämä?