Vapaat pääsiäismatkat työllisyystöistä - Ihmiset | HS.fi

Vapaat pääsiäismatkat työllisyystöistä

Kotipaikkakuntansa ulkopuolella puolella työllisyystöissä oleville on kulkulaitosministeriö myöntänyt vapaat matkat kotiin ja takaisin työmaalle pääsiäisen aikana. Ministeriön kirjelmässä, joka on osoitettu valtion työvirastoille ja työvoimapiirin päälliköille, sanotaan mm.

Kauppatorilla nähdään jo kevään ja pääsiäisen enteitä. – Osta, poika, 1.500 vanhaa markkaa, sanoo iloisesti naurava rouva pääsiäisoksiaan näyttäen.

17.3.2013 2:00

Kotipaikkakuntansa ulkopuolella puolella työllisyystöissä oleville on kulkulaitosministeriö myöntänyt vapaat matkat kotiin ja takaisin työmaalle pääsiäisen aikana.

Ministeriön kirjelmässä, joka on osoitettu valtion työvirastoille ja työvoimapiirin päälliköille, sanotaan mm. että kun pitkäperjantain ja pääsiäisen aikana on neljä perättäistä vapaapäivää ja kun on suotavaa, että ko. työntekijöillä olisi mahdollisuus viettää pääsiäinen omaistensa parissa, pitää ministeriö kohtuullisena, että työnvälityksen tai työvoimatoimikuntien toimesta ko. työmaille kotipaikkakuntansa ulkopuolelle työhön osoitetuille työntekijöille järjestetään työmaan puolesta vapaa matka pääsiäisenä kotiseudulleen ja takaisin työmaalle. Vapaa matka voidaan mainituilla työmailla myöntää myös työnjohdon työpaikkakunnan ulkopuolelta palkkaamille työntekijöille. Mikäli työntekijät niin haluavat, voidaan pitkäperjantain aatto varata menomatkaa ja pääsiäisen jälkeinen arkipäivä paluumatkaa varten.

Luitko jo nämä?