Kohti parempaa koulua - Ihmiset | HS.fi

Kohti parempaa koulua

Koulun uudistaminen on viime aikoina ollut vilkkaan mielenkiinnon kohteena. Valitettavasti keskustelu opetuksen sisällöstä on jäänyt toisarvoiselle sijalle ja päähuomio on kiinnitetty ulkonaiseen järjestys- ja hallintomuotoon. Oppikoulun nykyisessä opetusohjelmassa on kuitenkin sellaisia puutteita, jotka olisi ennen muita uudistuksia nopeasti korjattava, jos vähänkään aiomme pysyä kehityksessä muiden sivistysmaiden matkassa.

Kevään ylioppilaskirjoitusten tulokset saatettiin eilen julkisuuteen. Leena Routasuo Töölön Yhteiskoulusta valkolakkia sovittamassa.

26.5.2013 2:00

Koulun uudistaminen on viime aikoina ollut vilkkaan mielenkiinnon kohteena. Valitettavasti keskustelu opetuksen sisällöstä on jäänyt toisarvoiselle sijalle ja päähuomio on kiinnitetty ulkonaiseen järjestys- ja hallintomuotoon. Oppikoulun nykyisessä opetusohjelmassa on kuitenkin sellaisia puutteita, jotka olisi ennen muita uudistuksia nopeasti korjattava, jos vähänkään aiomme pysyä kehityksessä muiden sivistysmaiden matkassa. Varsinkin luonnontieteet ovat jääneet lapsipuolen asemaan.

Luitko jo nämä?