Kenian pääministerillä Kenyattalla kaksi mustaa ja yksi valkoinen vaimo - Ihmiset | HS.fi

Kenian pääministerillä Kenyattalla kaksi mustaa ja yksi valkoinen vaimo

Kenian valtion Uhuru- (vapaus) juhlallisuuksiin liittyy eräs piirre, johon ei ole kiinnitetty huomiota niin paljon kuin se ehkä ansaitsisi. Uuden valtion pääministerillä Jomo Kenyattalla on nimittäin kolme vaimoa – kaksi afrikkalaista ja yksi valkoihoinen – jotka kaikki ovat ottaneet osaa itsenäisyysjuhlallisuuksiin.

Pääministeri Jomo Kenyatta heiluttaa kädessään itsenäisyysjulistusta, jonka prinssi Philip luovutti hänelle Kenian muuttuessa itsenäiseksi valtioksi.

13.12.2013 13:37

Kenian valtion Uhuru- (vapaus) juhlallisuuksiin liittyy eräs piirre, johon ei ole kiinnitetty huomiota niin paljon kuin se ehkä ansaitsisi. Uuden valtion pääministerillä Jomo Kenyattalla on nimittäin kolme vaimoa – kaksi afrikkalaista ja yksi valkoihoinen – jotka kaikki ovat ottaneet osaa itsenäisyysjuhlallisuuksiin. Pääministeri Kenyattan monet vaimot ovat jääneet Keniassa suhteellisen vähäiselle huomiolle, koska maassa on moniavioisuus erittäin tavallista. Tämä on hyväksytty maan valkoistenkin keskuudessa. Vain oikeastaan lähetyssaarnaajat ovat taistelleet tapaa vastaan. Moniavioisuus on sääntönä kikujuheimossa, johon pääministeri Kenyatta kuuluu. Se on yleistä monien muidenkin Afrikan heimojen keskuudessa. Sen sijaan on erikoista se, että pääministeri Kenyatta otti vaimon oman heimonsa ulkopuolelta mennessään vuonna 1943 naimisiin englantilaisen naisen kanssa. Tähän mennessä pääministerillä ei kuitenkaan ole ollut asian johdosta mitään erikoisia vaikeuksia. Kaikki kolme Kenyattan vaimoa ovat ottaneet osaa Kenian itsenäisyysjuhlallisuuksiin Nairobissa vaikkakaan he eivät ole juuri esiintyneet kaikki kolme yhdessä. Edna May, joka saapui Keniaan viime viikolla itsenäisyysjuhlatilaisuuksiin, tapasi noissa tilaisuuksissa ensimmäisen kerran Kenyattan muut vaimot. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän saapui miehensä kotimaahan. Kaikki kolme vaimoa näyttävät olevan erittäin onnellisia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?