Ihmiset    |   Menot

Tapahtumia maanantaina 24. helmikuuta

Konsertit Jenufa. Leos Janácekin ooppera. Kansallisooppera (Helsinginkatu 58) klo 19 (loppuumyyty). Liput 37–125 e. Leena Nuora ja Jiri Kuronen. Kom-teatteri (Kapteeninkatu 26) klo 20. Liput 15 e. Musiikkia vierailijoille. Niels Moes, piano. Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3) klo 15.

Tilaajille
Tällä palstalla julkaistaan kattava valikoima päivän parhaita menoja. Teatteri- ja näyttelylistaukset löytyvät perjantaisin Nytistä.

Konsertit

Jenufa. Leos Janácekin ooppera. Kansallisooppera (Helsinginkatu 58) klo 19 (loppuumyyty). Liput 37–125 e.

Leena Nuora ja Jiri Kuronen. Kom-teatteri (Kapteeninkatu 26) klo 20. Liput 15 e.

Musiikkia vierailijoille. Niels Moes, piano. Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3) klo 15. Vapaa pääsy.

Solo tango orchestra. Solistina Martin Alvarado. Aleksanterin teatteri (Bulevardi 23–27) klo 19. Liput 27 ja 32 e.

Stanislav Zubtsov, munniharppu ja irlantilaistyylinen puuhuilu. Pohjoiseurooppalaista kansanmusiikkia. Entressen kirjasto (Siltakatu 11, Espoo) klo 18. Vapaa pääsy.

Olga Heikkilä, sopraano. Musiikkitalo, Camerata (Mannerheimintie 13) klo 19.

 

Keikat

Dream Theater. Helsingin jäähalli (Nordenskiöldinkatu 11–13) klo 20.00. Liput 52,50–72,50 e.

Frank Turner and The Sleeping Souls, J. Kiesi Grandes. Nosturi (Telakkakatu 8) klo 19. Liput 22 e.

Pentti Lahti, puhaltimet, Jukka Gustavson, koskettimet ja Juha Verona, basso. Keravan kirjasto, Pentinkulma-sali (Paasikivenkatu 12, Kerava) klo 18.

 

Teatteri

Mullattuja unelmia. Gloria (Pieni Roobertinkatu 12–14) klo 18. Liput 12 ja 15 e.

Áillohash – auringon poika. Kansallisteatteri, Omapohja (Läntinen Teatterikuja 1) klo 19. Liput 15, 24 ja 29 e.

Den brinnande vargen. DuvTeatern, Klockriketeatern (Erottajankatu 7) klo 18. Liput 15 ja 25 e.

Järki ja tunteet. Kaupunginteatteri, pieni näyttämö (Eläintarhantie 5) klo 19. Liput 28–39 e.

Kvinna till salu. Svenska Teatern, Nicken (Pohjoisesplanadi 2) klo 18. Liput 21–30 e.

Maailman epäluotettavuudesta. Teatterikorkeakoulu, studio 2 (Haapaniemenkatu 6) klo 19. Liput 7 ja 15 e.

Minä ja Muro. Kansallisteatteri, Willensauna (Läntinen Teatterikuja 1) klo 18.30. Liput 20 e.

Perfect Day. Kaupunginteatterin Arena-näyttämö (Hämeentie 2) klo 19. Liput 30 e.

Verkossa – Wikileaksin nousu ja uho. Kaupunginteatterin Teatteristudio Pasila (Ratamestarinkatu 5) klo 19. Liput 27–38 e.

Muut menot

Elokuva-arkisto Orionissa. Klo 16.15 The Arab World and Iran. Lisätiedot ja ilmoittautuminen www.avoin.helsinki.fi. Klo 19 Kohtalo. O: Youssef Chahine (Egypti 1997). Orion (Eerikinkatu 15) Liput 3 ja 6,50 e.

Peter von Bagh ja radio. Radio- ja tv-arkiston yleisötapahtumassa Peter von Bagh kertoo työstään radiossa. Häntä haastattelee Päivi Istala. Kino Tulio (Sörnäisten rantatie 25 A, 5. krs.) klo 16. Vapaa pääsy.

Saippuaoopperaa Lähi-idässä. Yliopistonlehtori Sylvia Akar ja tutkija Anu Leinonen luennoivat. Opistotalo, Helsinki-sali (Helsinginkatu 26) klo 16.50. Vapaa pääsy.

Taiteilija-avioliittoja. Filosofian maisteri Leena Reinilän luennon aiheena ovat taiteilijat Anna Glad ja Werner Holmberg. Opistotalo (Helsinginkatu 26) klo 16.50. Vapaa pääsy.

Konstruksivismi ja Vladimir Tatlin. Taidehistorioitsija Merja Ilola luennoi Venäjän ja Neuvostoliiton taiteesta. Stoa, luentosali (Turunlinnantie 1) klo 18.15. Vapaa pääsy.

Pronssikauden uskomusmaailma ja elinkeinot. Suomen esihistoriasta luennoi filosofian lisensiaatti Eero Muurimäki. Työväenopiston Pohjois-Haagan-opetuspiste (Näyttelijäntie 14) klo 13. Vapaa pääsy.

Avoin lukupiiri. Opettaja tuo luettavat teokset. Tekstejä ei tarvitse lukea ennen kokoontumisia. Oulunkylän kirjasto (Kylänvanhimmantie 27) klo 18–19.30.

Unkarin talous – Uuden noususuhdanteen kynnyksellä? Unkarin suurlähetystön lähetystösihteeri György Urkuti luennoi. Tikkurilan kirjasto (Lummetie 4, Vantaa) klo 17–18.

DocPoint Dokklubilla. Katsellaan Marina Razbezhkinan elokuva Optinen akseli vuodelta 2013. Skype-yhteys ohjaajaan. Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus, elokuvasali (Nordenskiöldinkatu 1) klo 18–20. Vapaa pääsy.

 

Lapsille

Himpulat & pampulat. Liikuntatapahtuma lapsiperheille ja ikäihmisille. Palvelutalo Hopeakuu, jumppasali (Friisinkalliontie 10, Espoo) klo 10.10–10.50. Vapaa pääsy.

Talvilomalla Korkeasaareen. Art Meets Ice -tapahtuman jääveistokset loistavat iltaisin valaistuina. Päivisin eläinten ruokintoja klo 11–15 tasatunnein. Grillit ovat kuumina klo 12–14 omille eväille. Korkeasaari klo 10–19. Liput 6–12 e.

Tapaa tanssija! Tanssin talo ry:n kaupunginosataiteilija Riku Immonen tanssii ja tanssittaa. Annantalo (Annankatu 30) klo 16–19.30. Vapaa pääsy.

Työväen ystävä

Presidentti Tarja Halonen käynnistää Työväenkirjaston ystävät ry:n järjestämän luentosarjan aiheella Työväenliike ja kestävä kehitys. Tilaisuuden avaa vuosi sitten perustetun yhdistyksen puheenjohtaja Pentti Arajärvi. Sörnäisten rantatie 25 A 1, 2.  krs klo 18. Vapaa pääsy.

Laulajan unelma

Sarah Brightman suuntaa syksyllä 2015 avaruuteen nauhoittamaan musiikkiaan. Sitä ennen brittisopraanon Dreamchaser-show nähdään Hartwall-areenalla (Areenankuja 1) klo 19.30. Liput 53,50 ja 83,50 e.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Sää on aiheuttanut yöllä ongelmia Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnair pyysi matkustajia varautumaan kentällä yöpymiseen, sillä hotellit ovat täynnä

  7. 7

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  10. 10

   Pitkittynyt stressi syö parisuhdetta, kun kotona ei osata tehdä enää muuta kuin riidellä – Onneksi tulehtunutta tilannetta voi hoitaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää