Päivän kasvo: Sofia Lukkari - Ihmiset | HS.fi

Päivän kasvo: Sofia Lukkari

Lauantaina vietetään ympäri Suomea Siivouspäivää, jolloin kuka vain voi pystyttää kirpputorin. Helsingissä järjestetään torstaina ja perjantaina tapahtuman etkot, joissa on luvassa valaisin- ja korupaja sekä bloggarikirppis. Tapahtuman tuottaja Sofia Lukkari, mitä pajoissa tapahtuu? "Valaisinpajassa tehdään valaisimia kierrätetystä muovista.

Sofia Lukkari

22.5.2014 2:00

Palstalla haastatellaan ajankohtaisia ihmisiä

Lauantaina vietetään ympäri Suomea Siivouspäivää, jolloin kuka vain voi pystyttää kirpputorin. Helsingissä järjestetään torstaina ja perjantaina tapahtuman etkot, joissa on luvassa valaisin- ja korupaja sekä bloggarikirppis.

Tapahtuman tuottaja Sofia Lukkari, mitä pajoissa tapahtuu?"Valaisinpajassa tehdään valaisimia kierrätetystä muovista. Sinne voi tuoda muovipulloja tai käyttää pajan mehukattikanistereita. Korupajaan voi tuoda mitä tahansa materiaalia. Valmiina on polkupyörän kumia ja tietokoneen osia."

Onko koruja vaikea tehdä?"En usko. Pajoja ohjaavat Mum's- ja 2. Elämä Design -liikkeiden työntekijät, joilta saa apua.

Entä mikä on bloggarikirppis?"Muotiblogien pitäjät myyvät perjantaina vaatteitaan. Idea on, että ihmiset tulisivat paikalle kierrätysvaatteissa. Muotikuvaaja Mikko Rasila valokuvaa kävijöitä uusissa tai vanhoissa kierrätysvaatteissaan."

Siivouspäivien etkot Sähkötalossa. Valaisinpaja to ja pe klo 17–20, korupaja to ja pe klo 16–20 ja bloggarikirppis pe klo 16–20. Vapaa pääsy.

Luitko jo nämä?