Kirjekyyhkysillä ratkaiseva osuus Tokion suurten lehtien olympiakisatyöskentelyssä - Ihmiset | HS.fi

Kirjekyyhkysillä ratkaiseva osuus Tokion suurten lehtien olympiakisatyöskentelyssä

Tulevien olympiakisojen avajaistilaisuudessa tullaan laskemaan lentoon 10 tuhatta kyyhkystä tradition mukaisesti. Tämä avajaisten yhdestoista ohjelmanumero tulee luonnollisesti olemaan silmäähivelevä ja mieliinpainuva näky Tokion kauniilla olympiastadionilla.

Kyyhkystenhoitaja Takeichi esitti mahtiaan loihtien taivaalla lennelleet parisataa lintua tähän huoneeseen noin kahdessa minuutissa yhdellä ainoalla hiljaisella vihellyksellä.

18.6.2014 2:00

Tokio, 17.6. (Jussi Ikonen)

Tulevien olympiakisojen avajaistilaisuudessa tullaan laskemaan lentoon 10 tuhatta kyyhkystä tradition mukaisesti. Tämä avajaisten yhdestoista ohjelmanumero tulee luonnollisesti olemaan silmäähivelevä ja mieliinpainuva näky Tokion kauniilla olympiastadionilla. Mutta paljon enemmän kyyhkysiä on hyvin merkityksellisellä tavalla läheisesti kytkeytynyt Tokion olympiakisoihin. Näistä kyyhkysistä ei suurella yleisöllä tule olemaan mitään tietoa, huolimatta siitä, että niiden merkitys kisojen yleisöpalvelun kannalta on ehkä huomattavasti suurempi kuin varsinaisten olympiakyyhkysten. Nämä kyyhkyset ovat kirjekyyhkysiä, jotka huolimatta kaikista nykyaikaisista tiedotusvälineistä kuitenkin omalla tavallaan ovat edelleen lyömättömiä. Nopeinkaan moottoripyörälähetti tai auto ei nimittäin Tokion liikenteessä pysty kuljettamaan valokuvaajien filmirullia eri kisapaikoilta asianomaisten sanomalehtien tai uutistoimistojen laboratorioihin puolessakaan siitä ajasta, minkä koulutettu kirjekyyhkynen vaatii samalla matkalla.

Luitko jo nämä?