Ihmiset    |   Menot

Tapahtumia maanantaina 7. heinäkuuta

Konsertit Musiikkia vierailijoille. Koulukuoro St Thomas Aquinas High School Choir. Ohjelmassa Gjello, Victoria, Roberts ja Tallis. Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3) klo 12. Vapaa pääsy. Santeri Siimes, urut. Kallion kirkko (Itäinen Papinkatu 2) klo 19.

Tilaajille
Tällä palstalla julkaistaan kattava valikoima päivän parhaita menoja. Teatteri- ja näyttelylistaukset löytyvät perjantaisin Nytistä.

Konsertit

Musiikkia vierailijoille. Koulukuoro St Thomas Aquinas High School Choir. Ohjelmassa Gjello, Victoria, Roberts ja Tallis. Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3) klo 12. Vapaa pääsy.

Santeri Siimes, urut. Kallion kirkko (Itäinen Papinkatu 2) klo 19. Vapaa pääsy.

Sibelius Finland Experience. Sibeliuksen musiikki ja valokuvat Suomen luonnosta kohtaavat. Musiikkitalo, konserttisali (Mannerheimintie 13) klo 12. Liput 34,50–39,50 e. Vapaa pääsy alle 12-vuotiaille vanhempien seurassa.

Aino Acktén kamarifestivaali 27. 5.–12. 9. Agricola-klubi (Tehtaankatu 23) klo 18 ja 20 Tomi Metsäketo ja Tessa Virta esittävät tunnettuja italialaisia sävelmiä ja romanttisia klassikoita. Liput 20 e.

Urkukonsertti. Agnes Goerke soittaa mm. Clérambaultia, Bachia ja Scheidemannia. Saksalainen kirkko (Unioninkatu 1) klo 12. Vapaa pääsy.

Keikat

Black Label Society. The Circus (Salomonkatu 1–3) klo 19. Liput 43,50 e.

ILMI. Espan lava (Esplanadin puisto) klo 18.30. Vapaa pääsy.

Olli Ahvenlahti & Pentti Mutikainen. Storyville, puistoterassi (Museokatu 8) klo 19. Vapaa pääsy.

The Mood'z. Espan lava (Esplanadin puisto) klo 16.30. Vapaa pääsy.

Teatteri

Ei meidän koulua. Vekarateatteri ja Kartanon kesäteatteri, Kartanon kesäteatteri (Kivisillantie 12, Kerava) klo 18. Liput 10 ja 15 e.

Maratoonimusikaali – Tanssi tai kuole! Mustikkamaan kesäteatteri (Mustikkamaankuja) klo 19. Liput 10 ja 15 e.

Muut menot

Opastettuja kierroksia Hvitträskissä. Yleisöopastuksella klo 12.30 suomeksi, klo 14 ruotsiksi ja klo 15 englanniksi tutustutaan Eliel ja Loja Saarisen ateljeekotiin. Hvitträsk (Hvitträskintie 166, Kirkkonummi) Museon pääsymaksu 2,50, 5 ja 6,50 e. Alle 7-vuotiaille vapaa pääsy.

Opastettu kävelykierros Suomenlinnassa. Linnoitusalueella toteutettavan kävelykierroksen aikana kuullaan linnoituksen historiasta ja nykypäivästä. Kierros lähtee Suomenlinnakeskuksesta (Suomenlinna C 74) klo 11, 12.30 ja 14.30 englanniksi, klo 12 ruotsiksi ja venäjäksi ja klo 13.30 suomeksi. Liput 4 ja 10 e.

Kaupunkitanssit. Opeteallaan polkkaa. Sateen sattuessa tanssahdellaan Kanneltalon aulassa. Kanneltalo (Klaneettitie 5) klo 17.30. Vapaa pääsy.

Ruokaa ei aseita. Helsingin kansainvälinen Ruokaa ei aseita -työleiri jakaa ilmaista kasvisruokaa tarvitseville. Herttoniemen metroaseman viereinen aukio klo 15–16. Vapaa pääsy.

Taidehistoriallinen kävelykierros. Kierros esittelee 2000-luvun modernia arkkitehtuuria Helsingin yliopiston keskustakampuksella, muun muassa uudessa Kaisa-kirjastossa. Kierros alkaa Kaisa-kirjaston pääsisäänkäynnin ulkopuolelta. Kaisa-talo (Fabianinkatu 30) klo 14. Vapaa pääsy.

Musiikkitalon esittelykierros. Tutustutaan oppaan johdolla Musiikkitalon (Mannerheimintie 13) toimintaan, arkkitehtuuriin, päätoimijoihin ja konserttisaliin. Tunnin pituiselle suomenkieliselle kierrokselle lähdetään pääaulasta klo 11 ja englanninkieliselle kierrokselle klo 13. Liput 11,50–14,50 e.

Kahvakuulailua. Mätäjoen lammikon viereisellä viheriöllä Kartanonhaan puistoalueella klo 19.30–20.30. Oma kahvakuula mukaan. Liput 5 e. Kymmenen kertaa 45 e.

Puistojumppaa. Mätäjoen lammikon viereisellä viheriöllä Kartanonhaan puistoalueella maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18.30–19.30. Säävaraus. Oma jumppamatto mukaan. Liput 5 e. Kymmenen kertaa 45 e.

Risteily Söderskärin majakalle. Meriretki 150 vuotta vanhalle Söderskärin majakalle ja opastus majakan historiaan. Kauppatori, Kolera-allas (Pohjoisesplanadi 7) klo 11–17.30. Liput 25 ja 53 e. Vapaa pääsy alle 7-vuotiaille.

Sea Life -merimaailma. Nähtävillä on mm. mustekaloja, hailajeja, koralliriutan värikkäitä kaloja, meduusoja ja merihevosia. Ruokinta- ja infotuokioita tasatunnein eri altailla. Merimaailma Sea Life (Tivolitie 10) on avoinna joka päivä klo 10–20. Liput 12, 13 ja 16 e. Vapaa pääsy alle 3-vuotiaille.

Trooppinen eläintalo Tropicario. Esillä on maailman suurimpia ja myrkyllisimpiä käärmeitä sekä suurikokoisia varaaniliskoja ja muita matelijoita. Tropicario (Sturenkatu 27) on avoinna päivittäin klo 10–19. Liput 8, 10 ja 12 e. Vapaa pääsy alle 4-vuotiaille. Vuosilippu 40–60 e.

Viaporin tykit ja tunnelit. Aikuisille ja kouluikäisille soveltuvalle puolitoistatuntiselle kävelykierrokselle lähdetään klo 15. Mukaan oma taskulamppu. Liput ja lähtö Suomenlinnan opastuskeskuksesta (Suomenlinna C 74). Liput 4 ja 10 e.

Opastetut kaupunkikiertoajelut. Opastetuille ajeluille lähdetään Esplanadinpuistosta ma–su klo 10.30, 11, 12.30 ja 13. Opastus 12 kielellä. Helsinki Expert järjestää. Liput 11, 15 ja 29 e.

Puistozumbaa. Ohjaaja Welinton Jimenez de Leon. Säävaraus. Vanhaväylän puisto (Ruonasalmentie) klo 19–20. Liput 8 e.

Lapsille

Vanttu ja Minttu ja kadonnut kana. Helsinki International Theatre, Tervasaaren ulkoilmateatteri (Tervasaarenkannas) klo 15 ja 17. Liput 12 e.

Poropuisto. Nuuksio klo 11–15. Liput 10 e. 4–12-vuotiaat 5 e, perhelippu 25 e. Hintaan sisältyy kahvi tai mehu ja pulla.

Olli Oravan tutkimusretki. Olli Oravan oikopolku on tutkimusretki ulkomuseon museotaloihin. Omatoimisen kierroksen aikana ratkaistaan tehtäviä kurrekartan vihjeiden perusteella. Kartan saa lippukioskilta. Seurasaaren ulkomuseo (Seurasaari) klo 11–17. Museon pääsymaksu 2,50, 6 ja 8 e. Vapaa pääsy alle 7-vuotiaille.

Orankipolku. Omatoimisella polulla tutustutaan uhanalaisen orangin elämään ja tropiikin hedelmiin. Gardenia (Koetilantie 1) klo 10–18. Puutarhan pääsymaksu 2–4 e. Perhelippu 9 e.

Poronsarvien kalinaa

Nyt ei tarvitse lähteä Lappiin nähdäkseen poroja, sillä Nuuksion poropuisto on auki koko heinäkuun. Paikalle pääsee Espoon keskuksesta lähtevällä bussilla 85 tai 85A. Poropuisto (Nuuksiontie 83, Espoo) klo 11–15. Liput 5 ja 10 e, perhelippu 25 e.

Letkeitä lauluja Italiasta

Tomi Metsäketo (kuvassa) ja Tessa Virta laulavat tänään Aino Acktén kamarifestivaaleilla kahdesti. Come Prima – Naisten ilta -konsertissa kuullaan italialaisia sävelmiä ja romanttisia klassikoita. Agricola-klubi (Tehtaankatu 23) klo 18 ja 20. Liput 20 e.

Nyt.fi/menot

Lisää vinkkejä verkossa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  4. 4

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Keihäslegenda Seppo Räty palkittiin veikeällä summalla – liittyy hirmukiskaisuun

  7. 7

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  8. 8

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   Espoon ja Vantaan bussilinjoja saatetaan joutua katkaisemaan lumen takia – Espoossa yhä lähes 5 000 taloutta ilman sähköä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Potilas ohjattiin päivystyksestä sydänfilmiin Vantaalla, parkkisakko mätkähti – Viranomainen tiukkana: Sakon saa anteeksi ”jos joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää