Ihmiset    |   HS 50 vuotta sitten

Kynttilöiden valaminen hauskaa ja helppoa

Koskaan ennen ei kynttilöiden valaminen kotona ole ollut niin suosittua kuin tänä vuonna joulun alla. Kaupatkin pullistelevat eri kokoisia ja näköisiä käsinvalettuja kynttilöitä ja värien sinfonia on loputon. Koska käsintehdyt kynttilät ovat kaupassa varsin kalliita ja ne ovat suurta muotia, valmistavat monet niitä kotona, varsinkin nuoriso sekä nuoret parit, joilla ei ole runsaita rahoja sijoitella joululahjoiksi.

Tilaajille

Koskaan ennen ei kynttilöiden valaminen kotona ole ollut niin suosittua kuin tänä vuonna joulun alla. Kaupatkin pullistelevat eri kokoisia ja näköisiä käsinvalettuja kynttilöitä ja värien sinfonia on loputon.

Koska käsintehdyt kynttilät ovat kaupassa varsin kalliita ja ne ovat suurta muotia, valmistavat monet niitä kotona, varsinkin nuoriso sekä nuoret parit, joilla ei ole runsaita rahoja sijoitella joululahjoiksi.

Näissä kotitekoisissa kynttilöissä voi jokainen käyttää värisilmäänsä mielin määrin ja muoteista riippuen saa mitä erilaisimpia malleja syntymään. Ja mikä parasta, koskaan ei tule kahta samanlaista.

Pienet mutkat valussa, värin vaihtelu massassa jne. antavat vain kynttilälle sen persoonallisen sävyn.


Riitaa paavin parrasta, sanoo Virolainen Tes-Tam-kohtalosta
Työjaosto selitti tv-suunnitelmaansa

Yleisradion hallintoneuvosto sai eilen selostuksen työjaostonsa käsittelemästä tv-toiminnan kokonaissuunnitelmasta, joka on nyt keskeisiltä kohdiltaan valmistunut. Hallintoneuvosto hyväksynee suunnitelman lopullisesti 29. joulukuuta pidettävässä kokouksessaan.

Suunnitelma sisältää mm. Tesvision ja Tamvision osakeyhtiömuodon lakkauttamisen ensi vuoden alussa ja sulauttamisen hallinnollisesti ja taloudellisesti täysin yleisradioon.

Lopullisen kuoliniskun saavien yhtiöiden tuotanto- ja jakelutekniikka siirretään kokonaan yleisradion haltuun ja hoitoon.

Pääministeri Johannes Virolainen, joka on myös radion hallintoneuvoston puheenjohtaja, sanoi eilen, että "Tesvision ja Tamvision nimet jäävät ainakin historiaan" lisäten, ettei nimien kohtalosta vielä ole päätetty.

Hän huomautti, että molemmat yhtiöt kuuluvat yleisradiolle ja että näin ollen käydään "oikeastaan riitaa paavin parrasta".


Lelugiljotiinien myyjät odottavat huippujoulua

Chicago, 18. 12. (STT —Reuter)
Amerikkalaiset hirviö- ja kauhulelujen valmistajat odottavat myyntinsä nousevan 20 miljoonaan dollariin tänä jouluna.

Muutamat valmistajat ovat sitä mieltä, että nämä lelut korvaavat ajan mittaan tykit, panssarivaunut, käsikranaatit ja raketit ja muut poikien "sotaleikkikalut".

— Lapset pitävät niistä. Lapsia viehättää eriskummallisuus — samasta syystä he pitävät Beatleseista, — sanoi erään kauhuleluja valmistavan
tehtaan myyntipäällikkö.

Lelujen joukossa on mm. Frankenstein- ja muita hirviönukkeja sekä giljotiini, jossa on patteristolla toimiva veitsi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • HS 50 vuotta sitten

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Lasten ruutuaika ei saisi ylittää paria tuntia päivässä, sanoo silmälääkäri: ”Laitteiden tuijotus on jo nyt lisännyt lasten silmävaivoja, emmekä tiedä, mitä puhelin ja tietokoneet oikeasti tekevät silmille”

  8. 8

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  9. 9

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  10. 10

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää