Ihmiset    |   Menot

Tapahtumia tiistaina 1. syyskuuta

Konsertit Between Computer and Burka. Jousikvartetti Schema, Maritta Manner, piano, Natalie Vaskinova, viulu, Ivan Zotev, viulu ja alttoviulu, Kristjan Parts, klarinetti, Iiris Tötterström, sello, ja Carmen Torrano, kontrabasso. Johtaa David Claudio. UNM-festivaalin ohjelmaa.

Tilaajille
Tällä palstalla julkaistaan kattava valikoima päivän parhaita menoja. Teatteri- ja näyttelylistaukset löytyvät perjantaisin Nytistä.

 

Konsertit

Between Computer and Burka. Jousikvartetti Schema, Maritta Manner, piano, Natalie Vaskinova, viulu, Ivan Zotev, viulu ja alttoviulu, Kristjan Parts, klarinetti, Iiris Tötterström, sello, ja Carmen Torrano, kontrabasso. Johtaa David Claudio. UNM-festivaalin ohjelmaa. Musiikkitalo, Black Box (Mannerheimintie 13) klo 20. Vapaa pääsy.

Aino Acktén kamarifestivaali 28. 5.–26. 9. Agricola-klubi (Tehtaankatu 23) klo 19 Johannes Brahms ja Wien. Jutta Holmberg, mezzosopraano, Barbora Hilpo, alttoviulu, ja Marko Hilpo, viulu. Liput 20 e.

Kaartin soittokunta: Töölö III. Annami Hylkilä, sopraano. Ville Paakkunainen, kapellimestari. Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3) klo 19. Vapaa pääsy.

Gambayhtye Jaye consort Helsinki. Oma istuinalusta mukaan. Vapaan taiteen tila (sisäpiha, 2. krs, Vilhovuorenkuja 15–16) klo 19. Vapaa pääsy. Ohjelma 5 ja 10 e.

Metrolla musiikkiin: Tarinoita kesässä. Saana Laitinen, viulu ja Juulia Pölönen, kantele. Merirasti-kappeli (Jaluspolku 3) klo 19. Vapaa pääsy. Ohjelma 7 e.

Sixten Enlund, urut. Vanhakirkko (Lönnrotinkatu 6) klo 12. Vapaa pääsy.

Valon ja varjon leikkiä. Ritva Koskensuu, laulu, Matti Wallenius, kitara ja Henrikki Häsänen, perkussiot. Pasilan kirjasto (Kellosilta 9) klo 18. Vapaa pääsy.

Taikakuu. Tulisuudelma (Hertaksentie 2, Vantaa) klo 21. Liput

12 e.

Tuesday Night Hop. Lindy hop -klubin avajaiset. Point Bar (Iso Roobertinkatu 10) klo 19–22. Liput 5 e.

Keikat

Verneri Pohjola, trumpetti, ja Aki Rissanen, koskettimet. Bar Favela (Mechelininkatu 13) klo 19. Vapaa pääsy.

Katriinamiesklubi vol. 50. Improvisaatio-orkesterin juhlakeikka. Mukana Mustavuori, All Over Maniacs, Älyvarkaat, Blexi, Katriinamies ja Beetlehem. Bar Loose (Annankatu 21) klo 19–1. Vapaa pääsy.

Samettiklubi. Vieraana Jean Ramsay. On the Rocks (Mikonkatu 15) klo 19. Vapaa pääsy.

Suvi Purra & The Swing Machine. Jamit. Sävellys (Kirvuntie 22, Espoo) klo 19. Vapaa pääsy.

Teatteri

Ilta Emmin kanssa. Teatteri Jurkka (Vironkatu 7) klo 19. Liput 17,50, 28,50 ja 31,50 e.

Maija. Latoteatteri, Jokisen lato (Jussilanmäki, Järvenpää) klo 19. Liput 6 ja 15 e. Vapaa pääsy alle 7-vuotiaille.

Mr, I've been to the Zoo. Stoa, teatterisali (Turunlinnantie 1) klo 19. Liput 8 ja 10 e.

Nyt kun olet minun. Kansallisteatteri (Läntinen Teatterikuja 1) klo 19 (ennakko). Liput 17–30 e.

P.S. Kulttuurikeskus Caisa, sali (Fennia-kortteli, Mikonkatu 17 C) klo 19 (ensi-ilta). Liput 5 ja 10 e.

Revy á la Ahlfors. Lilla Teatern (Yrjönkatu 30) klo 19 (ennakko). Liput 36 e.

Tanssi

Kaunotar ja hirviö. Kansallisooppera, päänäyttämö (Helsinginkatu 58) klo 19. Liput 15–108 e.

Tuhat intensiteettiä, osa 1: Aistiofysiikka. Akseli Aittomäki, Kati Korosuo ja Jukka Tarvainen. Höyhentämö (Korkeavuorenkatu 17) klo 19 (ensi-ilta). Liput 4–24 e.

Muut menot

Elokuva-arkisto Orionissa. Klo 16.30 Lakko (Neuvostoliitto 1924). O: Sergei Eisenstein. K-12. Klo 18.45 Eisenstein in Guanajuato (Alankomaat/Meksiko/Suomi 2015). O: Peter Greenaway. K-16. Orion (Eerikinkatu 15). Liput 3 ja 6,50 e.

Thinkfest – tiedettä ja rokkia. Tutkijat Petri Pellikka, Anna-Liisa Laine, Mikko Niemi ja Johanna Kantola sekä Roope Salminen & koirat ja Maija Vilkkumaa. Tavastia (Urho Kekkosen katu 4–6) klo 20. Liput 17 e.

Thinkfest – Tiede on irti! Tehdään tiedettä arjen asioista. Kampin keskus (Urho Kekkosen katu 1) klo 15–19. Vapaa pääsy.

Twist & Shout. Heli Väätäisen klovniesitys. Valtimonteatteri (Aleksis Kiven katu 22) klo 19. Liput 20 e.

Entressen kirjaston pajan avajaiset. Esitellään mm. 3d-tulostamista ja brodeerausta koneella. Entressen kirjasto (Siltakatu 11, Espoo) klo 15.30–19. Vapaa pääsy.

Helsingissä puhuttavat suomet. Uusia näkökulmia kielenkäyttöön ja kieltä koskeviin asenteisiin. Tiedekulma Porthania (Yliopistonkatu 3) klo 15. Vapaa pääsy.

Musiikinhistoriallinen hautausmaakierros. Lähtö Hietaniemen vanhan kappelin edestä (Mechelininkatu 2) klo 13. Vapaa pääsy.

Nyt kun olet minun -teemakeskustelu. Vieraina ohjaaja Pasi Lampela ja psykologi Maaret Kallio. Lavaklubi (Läntinen Teatteri-kuja 1) klo 17. Vapaa pääsy.

Lapsille

Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa. Jussi Makkonen, sello, ja Nazig Azezian, piano. Sellosali (Soittoniekanaukio 1, Espoo) klo 9, 10.15 ja 11.30. Liput 4 e.

Metsän ovi raollaan. Elämysnäyttely sanataiteesta. Taidetalo Toteemi (Myyrmäentie 6, Vantaa) klo 9–16. Vapaa pääsy.

Olari-tempaus. Olarin asukaspuisto (Meteorinkatu 7, Espoo) klo 14–18. Vapaa pääsy.

Jimi Tenor soittaa paikallisessa

Kuinka monta muusikkoa mahtuu kontulalaisbaarin lavalle? Vastaus: 18. Jimi Tenor julkaisee tänään Mysterium Magnum -levynsä Aapelin Baarissa Kontulassa. Mukana hänellä on 17-henkinen UMO:n jazz-orkesteri. Aapelin Baari (Ostostie 4) klo 21. Vapaa pääsy.

Kirjasyksy käynnistyy valokuvalla

Ennen lokakuisia Kirjamessuja voi käydä F5.6-klubin Valokuvakirjamessuilla. Myyntipöydiltä löytyy sekä uutuuksia että antikvariaattien opuksia. Mestarikuvaajan mukaan nimetyllä I.  K. Inha -lavalla esitellään kirjaprojekteja. Lavaklubi (Läntinen Teatterikuja 1) klo 19. Vapaa pääsy.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Kiinan talous on arvoitus – ”Zombiyritykset” pitäisi päästää konkurssiin, sanoo Suomen Pankin tutkija

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää