Ateljee kalliolla - Ihmiset | HS.fi

Ateljee kalliolla

Ateljeepulaan työlästyneinä ja keskellä vaikeuksia ovat jotkut taiteilijat ryhtyneet rakennuttamaan omaa ateljeeta, koska muuta mahdollisuutta tilanteen helpottamiseksi ei ole auennut. Velkaa tehden, mutta rohkeasti asiaan tarttumalla on noussut ja on nousemassa muutamia ateljeita aivan pääkaupungin tuntumissa.

Kuvanveistäjä-äiti Marjatta Weckström ja pikku Riikka uuden kotinsa kynnyksellä. Taustalla taiteilijan abstraktinen veistos.

20.9.2015 2:00

Ateljeepulaan työlästyneinä ja keskellä vaikeuksia ovat jotkut taiteilijat ryhtyneet rakennuttamaan omaa ateljeeta, koska muuta mahdollisuutta tilanteen helpottamiseksi ei ole auennut. Velkaa tehden, mutta rohkeasti asiaan tarttumalla on noussut ja on nousemassa muutamia ateljeita aivan pääkaupungin tuntumissa. Yksi sellainen, kaikkein uusin on vastavalmistunut kuvanveistäjä Marjatta Weckströmin ja hänen puolisonsa viulutaiteilija Heikki Louhivuoren talo Espoon Vapaaniemessä. Lähimaastoissa asuu taidemaalari Birger Carlstedt ja uutta kotiaan on parhaillaan parin kilometrin päässä rakentamassa myös taiteilijapari Anna ja Kauko Räsänen. Ehkäpä rakentajien kokemuksista on uusille yrittäjille osviittaa ja kannustusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?