Ihmiset

Tapahtumia maanantaina 15. helmikuuta

Valikoima päivän menoja.

Konsertit

Jaan Tätte. Aleksanterin teatteri, teatterisali (Bulevardi 23–27) klo 19. Liput 17,50 e.

Tulkinnanvaraista. Elisa Järvi, Mirka Malmi, Charis Pazaroulas, Mikko Raasakka ja Antti Suoranta. Cowellin, Davidovskyn, Berion, Globokarin ja Tenneyn musiikkia. G18 (Yrjönkatu 18) klo 19. Liput 10 ja 15 e.

Keikat

Hilland Mondays. Country- ja westernmusiikin erikoisklubi. Lavalla Pauli Halme ja Antti Vuorenmaa vieraineen. Boothill (Lönnrotinkatu 25) klo 19. Vapaa pääsy.

Juurilla-klubi. Vieraana pianisti, laulaja ja säveltäjä Hillel Tokazier. Kanneltalo (Klaneettitie 5) klo 18. Vapaa pääsy.

Manna. Kom-ravintola (Kapteeninkatu 26) klo 20. Liput 15 e.

Close Encounters -festivaali 15.–19. 2. Pjazza (Yrjönkatu 18) klo 21 Room 14 Band, Three Cycle Group. Vapaa pääsy.

Teatteri

Pala palalta pois. Teatteri Avoimet Ovet (Erottajankatu 5) klo 19. Liput 19, 27 ja 29 e.

A Raisin in the Sun. Espoon kulttuurikeskus, Louhisali (Kulttuuriaukio 2, Espoo) klo 19. Liput 18, 32 ja 35 e.

Ei ihmiskunta ole kovin järkevästi toiminut. Teatterikorkeakoulu, luokka 535 (Haapaniemenkatu 6) klo 18.45. Liput 7 ja 15 e.

Huokauksii maailmalopun kynnykselt. Teatterikorkeakoulu, luokka 531 (Haapaniemenkatu 6) klo 20. Liput 7 ja 15 e.

Kaktuksen kukka. Kaupunginteatteri, Arena-näyttämö (Hämeentie 2) klo 19. Liput 33–39 e.

Luonnon laki. Kaupunginteatterin Pengerkadun näyttämö (Pengerkatu 11) klo 19. Liput 28–34 e.

Maanmittarin tarina. Lilla Teatern (Yrjönkatu 30) klo 19. Liput 13–19 e.

Mahdolliset maailmat. Kansallisteatteri, suuri näyttämö (Läntinen Teatterikuja 1) klo 19 (ennakko). Liput 22, 38 ja 42 e.

Niille joita asia koskettaa. Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön opiskelijat, Rupla (Helsinginkatu 16) klo 19. Vapaa pääsy.

Niille joita asia koskettaa. Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön opiskelijat, Kanneltalo (Klaneettitie 5) klo 19 (ensi-ilta). Liput 7 ja 15 e.

Paratiisi. Ilves-teatteri (Sampsantie 50 C) klo 19. Liput 5 ja 10 e.

Sezuanin hyvä ihminen. Masalan Nuorisoteatteri (Ljusdalantie 9, Masala) klo 19. Liput 7 ja 10 e.

Sähköfantasia. Teatterikorkeakoulu, luokka 534 (Haapaniemenkatu 6) klo 17.30. Liput 7 ja 15 e.

Vapaus. Teatterikorkeakoulu, luokka 532 (Haapaniemenkatu 6) klo 16. Liput 7 ja 15 e.

Tanssi

Ajan taju. Koreografi Leila Kourkian taiteellinen opinnäytetyö. Teatterikorkeakoulu, studio 4 (Haapaniemenkatu 6) klo 18. Liput 7 ja 15 e.

Coco ei oo enää täällä. Esitys on kolme kulmaa tarinaan ja rajattomuuteen. Teatterikorkeakoulu, studio 1 (Haapaniemenkatu 6) klo 19. Liput 7 ja 15 e.

Muut menot

Elokuva-arkisto Orionissa. Klo 19 Nunna ja paholaiset (Puola 1960). O: Jerzy Kawalerowicz. K-16. Orion (Eerikinkatu 15). Liput 6,50 e.

Vene 16 Båt 12.–21.2. Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma esittelee lähes 600 venettä, vesiharrasteita ja kalastusta. Messukeskus (Messuaukio 1) klo 11–20. Liput 11, 18 ja 39 e (perhelippu).

Livepilapiirustusta. Jorma Lampela piirtää näyttelyn kävijöitä. Kesto n. 10 min. Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien Skarppia vatulointia -vuosinäyttelyn ohjelmaa. Päivälehden museo (Ludviginkatu 2–4) klo 12–17. Vapaa pääsy. Piirustus 20 e.

Croquis & Animation Nights of Helsinki. Croquis-piirustukset ovat nopeita luonnoksia elävästä alastonmallista. Illan aikana harjoitellaan nopeaa luonnostelua ja piirrustusten työstämistä animaatioksi. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Tapahtuman ensisijainen kieli on englanti, mutta ohjeita on mahdollista saada myös suomeksi. Forum Box (Ruoholahdenranta 3 A) klo 18–19. Liput 7 e.

Talviohjelmaa Korkeasaaressa. Eläinten ruokintaa: klo 11 Africasiassa ja klo 13 Amazoniassa. Ystävyyden jäljillä -omatoimireitillä esittelyssä eläintarhan ystävyyssuhteet. Liput 6 ja 12 e. Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi.

Kirjailijailta. Kirjailija Mari Pyy kertoo kirjoistaan. Laaksolahden kirjasto (Veininkatu 24, Espoo) klo 18. Vapaa pääsy.

Kirjailijavieraana Viljami Puustinen. Puustinen kertoo Kingston Wall -kirjastaan, joka oli HelMet-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana vuonna 2015. Kauniaisten kirjasto (Thurmanin­aukio 6, Kauniainen) klo 18.30. Vapaa pääsy.

Kirjailijavierailu. Kirjailija Niina Repo on Ylen kirjallisuustoimittaja Seppo Puttosen haastateltavana. Aiheena Revon uutuuskirja Kompleksi, joka kertoo uskottomuudesta. Keravan kaupunginkirjasto (Paasikivenkatu 12, Kerava) klo 18–19. Vapaa pääsy.

Kirjailijavierailu. Error – Mielen häiriöitä -kirjan kirjoittanut Elina Järvi ja neljä kirjan henkilöä kertovat miten psyykkinen sairaus vaikuttaa elämään. Entressen kirjasto (Siltakatu 11, Espoo) klo 18. Vapaa pääsy.

Laula kanssamme -yhteislaulu­tilaisuus. Lauletaan erilaisia lauluja iskelmistä ja kansanmusiikista virsiin esilaulajien ja säestäjien johdolla.

Myös itse voi soittaa jotain instrumenttia tai esittää omia kappaleita. Laulattajana Inna Vintturi, puhujana Olli Valtonen. HelsinkiMissio (Kinaporinkatu 11 A) klo 13. Vapaa pääsy.

Lintuja kaupungissa. Lintututkija ja tietokirjailija Pertti Koskimies kertoo kaupunkilinnuista. Laajasalon kirjasto (Koulutanhua 2) klo 18. Vapaa pääsy.

Minun kirjani -iltapäivä. Kansanedustaja Carl Haglund esittelee itselleen merkityksellisen kirjan. HelsinkiMissio järjestää. Helsinki­Missio (Albertinkatu 33) klo 14.30. Vapaa pääsy.

Niin kasaria! Niin kasaria! -muisti­tietokeruun päätösseminaari. Puhumassa mm. 1980-luvun ammattimuusikko, tämän päivän tutkija Olli Heikkinen. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, juhlasali (Hallituskatu 1) klo 15. Vapaa pääsy.

Minnenyt.fiSatoja menovinkkejä verkossa
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tapahtumat
 • Päivän menotärpit
 • Menot

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

   Tilaajille
  2. 2

   Patjasta löytyi jopa 20 miljoonaa: Pyramidihuijauksen rahanpesusta epäilty tunnusti viimein torstaina

  3. 3

   Hyytävä sää vyöryy nyt etelään asti: luvassa jopa päiväpakkasia ja räntää – ”Talvirenkaat alle”, suosittelee Liikenneturva

  4. 4

   20 vuotta sitten aamuyöllä tanskalainen vankikarkuri Steen Christensen saapui hotelli Palaceen ja nosti aseen kohti yöportieeri Mikko Tähtisen kasvoja – 30 minuuttia myöhemmin kaksi poliisia makasi teloitettuna kadulla

   Tilaajille
  5. 5

   Lauri Markkanen avasi NBA-uransa kuin tähti – pääsi ensimmäisessä ottelussaan Chicago Bullsin aloitusviisikkoon

  6. 6

   Tapasi vastata puhelimeen saa ihmiset kuvittelemaan sinusta monta asiaa – tutkijat analysoivat tarkasti, millainen tervehdys kuulostaa luotettavalta

  7. 7

   Helsinkiläinen Fatim Diarra suunnittelee arkensa minuutilleen: ”Merkitsen kalenteriin välillä röökitauotkin” – Näistä sovelluksista voi olla apua työtehon parantamisessa

  8. 8

   Hälytysajossa ollut ambulanssi ja taksi törmäsivät Mäkelänkadun ja Koskelantien risteyksessä Helsingissä

  9. 9

   Kukaan ei halua kuulua keskiluokkaan – siksi sinisten tulevaisuus näyttää pikemmin synkältä kuin valoisalta

  10. 10

   Mielenosoittajat vaiensivat rasistijohtaja Richard Spencerin puheen Floridassa: ”Natsit, menkää kotiin!”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hyytävä sää vyöryy nyt etelään asti: luvassa jopa päiväpakkasia ja räntää – ”Talvirenkaat alle”, suosittelee Liikenneturva

  2. 2

   ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

  3. 3

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

   Tilaajille
  4. 4

   Miten terve, koulutettu ja menestyvä nainen voi uupua jopa ennen kuin täyttää 30?

  5. 5

   Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

  6. 6

   ”Jätä avaimet tuohon. Kiitos ja hei” – Työpsykologi Hanna Poskiparta sai nuorena yllätyspotkut unelmatyöstään, mutta oppi samalla paljon olennaista työyhteisöstä

   Tilaajille
  7. 7

   Länsimetron koeajo tyssäsi tällä kertaa vaihdevikaan Otaniemessä – Metrojohtaja: ”Kriittisiä vikoja on korjattavana 150–200”

  8. 8

   Tapasi vastata puhelimeen saa ihmiset kuvittelemaan sinusta monta asiaa – tutkijat analysoivat tarkasti, millainen tervehdys kuulostaa luotettavalta

  9. 9

   ”Väkisin viinaa, hotellihuone, seksuaalinen hyväksikäyttö / raiskaus”: Suomen elokuva-alalla ahdistellut naiset kertovat kokemuksistaan

  10. 10

   Uutuuskirja paljastaa: muu Yö-yhtye kiusasi ylivoimaista Jussi Hakulista sadistisesti – Olli Lindholm: ”Kateuttahan se oli, alemmuudentuntoa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

   Tilaajille
  2. 2

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  3. 3

   Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

  4. 4

   ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

  5. 5

   ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

  6. 6

   Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

  7. 7

   Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

  8. 8

   Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen antoi poikansa pukeutua mekkoon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

   Tilaajille
  9. 9

   Rikollisjengi kaappasi ruokakaupan Malmössä ja ryhtyi pyörittämään sitä itse – ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”

  10. 10

   Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Itävallan uusi johtaja Sebastian Kurz on 31-vuotias selfie-poliitikko, joka otti epäröimättä vallan puolueessaan ja nimesi sen uudelleen itsensä mukaan
  3. Lauri Markkanen avasi NBA-uransa kuin tähti – pääsi ensimmäisessä ottelussaan Chicago Bullsin aloitusviisikkoon
  4. Hälytysajossa ollut ambulanssi ja taksi törmäsivät Mäkelänkadun ja Koskelantien risteyksessä Helsingissä
  5. Ruotsalaiset lentosotilaat taistelivat talvisodassa Suomen puolesta - "Kuin filmitähtiä", sanoo Irja Rainto, joka näki lentäjän syöksyvän kuolemaan Tilaajille
  6. Helsinkiläinen Fatim Diarra suunnittelee arkensa minuutilleen: ”Merkitsen kalenteriin välillä röökitauotkin” – Näistä sovelluksista voi olla apua työtehon parantamisessa
  7. 20 vuotta sitten aamuyöllä tanskalainen vankikarkuri Steen Christensen saapui hotelli Palaceen ja nosti aseen kohti yöportieeri Mikko Tähtisen kasvoja – 30 minuuttia myöhemmin kaksi poliisia makasi teloitettuna kadulla Tilaajille
  8. Tunti sitten
  9. Mielenosoittajat vaiensivat rasistijohtaja Richard Spencerin puheen Floridassa: ”Natsit, menkää kotiin!”
  10. 4 tuntia sitten
  11. Pääministeri Sipilä: Turkin jäätynyttä EU-jäsenyysprosessia ei katkaista, vaikka maa kulkee väärään suuntaan
  12. Pääministeri May EU-johtajille: Älkää antako viestiä, että brexit-neuvottelut eivät etenisi
  13. Donald Tusk lupaa EU:n junnaavaan päätöksentekoon vauhtia: Enemmän huippukokouksia, maiden johtajille lisätöitä unionin hyväksi
  14. Näytä lisää