Yksinäinen äiti saa miettimisaikaa lapsen ollessa vastaanottokodissa - Ihmiset | HS.fi

Yksinäinen äiti saa miettimisaikaa lapsen ollessa vastaanottokodissa

Noin kahden kuukauden ikäinen vauva jokeltaa tyytyväisenä hoitajalleen Matti ja Maija-kodissa.

Mistä koti tälle pikkutytölle. Hyväntuulinen, noin kahden kuukauden ikäinen vauveli on päästyt kodin johtajan, Martta Huhtalan syliin. Tämän vauvan äidillä ei ole mahdollisuuksia pitää lastaan, joten Pelastakaa lapset r.y. yrittää etsiä hänelle uuden kodin.

2.4.2016 2:00

Noin kahden kuukauden ikäinen vauva jokeltaa tyytyväisenä hoitajalleen Matti ja Maija-kodissa. Ulkonaisesti kaikki näyttää olevan hyvin, mutta tällä pienokaisella ei ole vielä kotia eikä vanhempia.

Yksinäinen, vaikeuksiin joutunut nuori äiti on päättänyt luopua lapsestaan, ja näin on vauva tuotu suoraan synnytyslaitokselta tänne Pelastakaa lapset ry:n vastaanottokotiin. Hän on yksi kodin kuudestatoista vauvasta, joista suurimmalle osalle haetaan kotia ja vanhempia. -- Ei-toivotun lapsen syntymään liittyy äidin kannalta hyvin mutkikas ongelmakimppu. Äiti saattaa olla vielä itsekin hyvin nuori ja vailla ammattia. Usein lapsen isällä on jo perhe, jonka toimeen tulosta hänen on huolehdittava. On todettu, että usein näiden ei-toivottujen lasten isät ovat naimisissa olevia. -- Yhteiskunnassamme on jatkuvasti paljon ennakkoluuloja ja traditioita, jotka vaikeuttavat yksinäisen äidin asemaa. Raskauden aikana äidin on vaikea nähdä ulospääsytietä tilanteestaan. Se aika, jonka lapsi viettää Matti ja Maija -kodissa tai muussa vastaanottokodissa, antaa äidille mahdollisuuden päästä selvyyteen siitä, haluaako hän yhdessä lapsen kanssa yrittää eteenpäin vai näkeekö hän, että ottokodin saaminen on lapsen kannalta paras ratkaisu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?