Ihmiset    |   HS 50 vuotta sitten perjantaina 13.5.1966

Tampereen yliopistoon yli 30 000 m³ lisätilaa

Tampereen yliopiston entisen eteläisen pihatason alapuolelle on syntymässä lähes 700-paikkainen luentosali, draamastudion ja teatterimuseon tilat sekä 18 luento- ja harjoitushuonetta.

Tampere, 12.5. (T)

Tampereen yliopiston entisen eteläisen pihatason alapuolelle on syntymässä lähes 700-paikkainen luentosali, draamastudion ja teatterimuseon tilat sekä 18 luento- ja harjoitushuonetta. Osittain pihatason yläpuolelle kohoaa kolmekerroksinen rakennus, johon tulee 110 opettajien ja tutkijain huonetta, tietokone- ja tutkimuskeskus, sanomalehtiopin, fonetiikan ja kansanperinteen laitokset sekä kielistudio.

Lähes 33 000 kuutiometriä tiiviisti ja tehokkaasti suunniteltua opetustilaa käsittävä lisärakennusryhmä on nyt saatu siihen työvaiheeseen, että Snellmanin päivänä voitiin juhlia sen harjannostajaisia.

Jos rakennustöitä saadaan jatkaa keskeytymättä myös kesän aikana, kuten yliopiston piirissä hartaasti toivotaan, lisärakennus valmistuu ensi vuoden vaihteeseen mennessä. Silloin yliopistorakennuksen kokonaistilavuus on lähes 92 000 kuutiometriä.

Rehtori Paavo Koli totesi arkkitehti Toivo Korhosen suunnitteleman lisärakennuksen rakentamiskustannusten kohoavan noin 5,5 miljoonaan markkaan, ja kalusto- sekä opetusvälinehankintojen tulevan maksamaan noin 0,7 miljoonaa markkaa. --

Yliopiston opiskelijamäärä ylittää ensi syksynä 5 000 rajan. Tässä rakennuskompleksissa on lisärakennuksen valmistuttua tiloja kuitenkin vain 4 500–5 000 opiskelijaa varten. Näin yliopisto on sisäisen kasvunsa seurauksena astumassa jälleen uuden rakennushankkeen kynnykselle, mainitsi rehtori Koli.

Tallinna matkailukohteena syrjäyttänyt Leningradin

Viikonloppumatkat Tallinnaan on loppuunmyyty aina syksyyn saakka, kerrottiin matkatoimistoista torstaina. Shotsi näyttää lomakohteena säilyttäneen suosionsa. Sen sijaan Leningradin matkoissa on tällä hetkellä havaittavissa vähäisempää kysyntää, mikä johtunee Tallinnan-matkojen saamasta hyvästä vastaanotosta. Länteen suuntautuvassa matkailussa ei ole odotettavissa muutoksia.

Tallinnaan on ylikysyntää erityisesti viikonvaihteen matkoille. Seuramatkoja voidaan Tallinnaan järjestää tulevana kesäkautena enää keskellä viikkoa. Riian-matkojen kysyntä on toistaiseksi ollut verrattain vähäistä, mutta varsinaiseksi kesäkaudeksi on jo tehty tilauksia tuntuvasti.

Muista matkailukohteista ovat Turkki ja Jugoslavia edelleen vilkkaan kiinnostuksen kohteina, mutta myös Bulgaria ja Romania kilpailevat kärkitiloista.

Al Caponen poika muuttanut nimensä

Albert Francis Capone jr, kuuluisan gangsterin Al Caponen poika, muutti nimensä Albert Franciksi.

Tuomioistuimelle lähettämässään anomuksessa Capone selitti, että kaikki hänen yrityksensä sammuvat sanomalehtien puututtua hänen asioihinsa hänen isänsä maineen vuoksi.

48-vuotias Capone tuomittiin viime vuonna pikku varkauksista ja tänä vuonna pidätettiin liikennerikkomuksesta.

Capone sanoi, että kyseiset tapahtumat esitettiin sanomalehdissä hänen nimensä tähden. Hän asuu Hollywoodissa ja työskentelee Miamissa eräässä autokumitehtaassa.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Historia
 • HS 50 vuotta sitten

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  11. Näytä lisää