Ihmiset

Tapahtumia tiistaina 5. heinäkuuta

Valikoima päivän menoja.

Konsertit

Musiikillinen kesäkahvila – Nuottikuninkaan balladi. Pentti Hildén, kitara, Mikko Helenius, piano ja bandoneon, sekä Eerik Siikasaari, kontrabasso. Lasse Mårtensonin musiikkia. Vapaaehtoinen kahvi/ohjelmamaksu Kirkon Ulkomaanavulle. Käpylän kirkko (Metsolantie 14) klo 18.30. Vapaa pääsy.

Kaupunkitanssit. Opetellaan foksia. Seurasaari, Antin aukio (Seurasaarentie) klo 19. Vapaa pääsy.

Metrolla musiikkiin: Tykönäsi. Lekkujad-yhtye. Karjalaisia kansanlauluja ja vanhoja ortodoksilauluja. Merirasti-kappeli (Jaluspolku 3) klo 19. Vapaa pääsy. Ohjelma 7 e.

Musiikkia puolen päivän aikaan. Kaisa-Leena Harjunmaa-Hannikainen, urut, ja Seidi Palonen, oboe., soittavat Bachin, Piazzollan, Telemannin ja Viitalan musiikkia. Tapiolan kirkko (Kirkko­polku 6, Espoo) klo 12. Vapaa pääsy.

Keikat

Iron Wire. Espan lava (Esplanadin puisto) klo 12. Vapaa pääsy.

Rasmoose, Cosmic Touch. Lari Rantalaisen Turbulance-näyttelyn avajaiset. Elmun baari (Telakkakatu 8) klo 20. Vapaa pääsy.

Teatteri

Kesäyön uni. Ryhmäteatteri, Suomenlinnan kesäteatteri (Hyvän Omantunnon linnake) klo 19. Liput 20, 28 ja 36 e.

Rosvo-Roope. Laulunäytelmän pää­osassa tangokuningas Tommi Soidinmäki. Teatteri Tuli, Taival­lahden kesäteatteri (Eteläinen Hesperiankatu) klo 19 (ennakko). Liput 30 ja 34 e.

Taide – komedia ystävyydestä. Teatteri Helsinki, Tervasaaren ulkoilmateatteri (Tervasaarenkannas) klo 19. Liput 19 ja 24 e.

Muut menot

Elokuva-arkisto Orionissa. Klo 18 Swimming Pool (Ranska/Britannia 2003). O: François Ozon. K-16. Klo 20 Miller's Crossing (USA 1990). O: Joel Coen. K-16. Orion (Eerikinkatu 15). Liput 6,50 e.

Purjelautailun RS:X-olympialuokan EM-kilpailut 4.–9.7. Kisaa voi seurata Hernesaaren eteläkärjessä, Hernesaarenranta-kompleksin molemmin puolin, sekä Merisataman Liuskasaaresta ja Sirpalesaaresta. 8.–9.7. Hernesaarenranta-kompleksissa myös kuuluttaja. Hernesaari klo 11–15. Katsojille vapaa pääsy.

Tutustu Annalan viljelyksiin. Kierros Hyötykasviyhdistyksen puutarhuri Satu Sainion mukana Annalan puutarhan viljelmillä. . Annalan puutarha, rakennus J (Hämeentie 154) klo 19–20.30. Vapaa pääsy.

Kahvilan Utopihan avajaiset. Vegaanisia herkkuja kasvitarhan luomu- ja villiyrttisadosta. Esiintymässä Henkka & Mathias, Ovipuhelin sekä Rami & Rantojen Miehet. Kumpulan koulukasvitarha (Vähänkyröntie 4) klo 15.30–19.30. Vapaa pääsy.

Kalevala tutuksi. Lukupiirissä luetaan koko Kalevala läpi Lukupiiri kokoontuu viisi kertaa. Gallen-Kallelan museo Tarvaspää (Gallen-Kallelan tie 27, Espoo) klo 16–17.30. Museon pääsymaksu 4–8 e. Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille. Lukupassi 12 e.

Ota mittaa lähivesistöstäsi. Kerrotaan vesistöseurannasta ja Järvi- ja Meriwikistä sekä kokeillaan näkösyvyysmittausta SYKE:n Matti Lindholmin opastuksella. Oittaan uimaranta (Oittaantie, Espoo) klo 14–16. Vapaa pääsy.

Ainutkertaisuus – Näkökulmia laatikon sisäpuolelta. Ainutkertaisuus – Näkökulmia laatikon sisäpuolelta -näyttelyn avajaisissa mukana keskustelemassa Maryan Abdulkarim. Sculptor (Eteläranta 12) klo 17–19. Vapaa pääsy.

Uutistyötä, sananvapautta ja Helsingin Sanomien historiaa -opastus. Päivälehden museo (Ludviginkatu 2–4) klo 15. Vapaa pääsy.

Ojenna kätesi – Verenluovutusta. Verta voi luovuttaa, jos on terve, 18–70-vuotias ja painaa vähintään 50 kiloa. Uuden luovuttajan tulee olla alle 60-vuotias. Mukaan virallinen henkilöllisyystodistus. Havukosken palvelutalo, Teräsvaarisali (Paimenentie 4, Vantaa) klo 15–19. Vapaa pääsy.

Pelataan bridgeä. Illat on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin konkareillekin. Myyrmäen kirjasto (Paalutori 3, Vantaa) klo 18–20. Vapaa pääsy.

Työpaja: Karstataan villaa. Espoon kaupunginmuseon Glims-talomuseo (Glimsintie 1, Espoo) klo 13–15. Museon pääsymaksu 3 ja 4 e. Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy.

Teemakävely – Ritarit. Tutustutaan Mannerheim-ristin ritareiden hautoihin Hietaniemessä. Lähtö Uuden kappelin portilta (Hietaniemenkatu 20) klo 17 länsiosa ja klo 18.30 keski- ja itäosa. Liput 10 ja 15 e.

Dynaamista hathajoogaa. Helsingin Joogayhdistyksen Joogahuone (Hämeentie 19) klo 18.30–20. Liput 12 e.

Puistojumppaa. Oma alusta mukaan. Säävaraus. Maunulan leikkipuisto (Metsäpurontie) klo 18–18.50. Vapaa pääsy.

Puistojumppaa. Oma alusta mukaan. Säävaraus. Aurinkolahden uimaranta (Uutelantie) klo 17–17.50. Vapaa pääsy.

Summer Bootcamp 2016 4.–17.7. Tiukkoja harjoituksia eri lajeista, luentoja ja henkilökohtaista ohjausta. Ahjo Training Center (Palopellonkatu 7, Kerava). klo 8.30–20.30. Kertamaksu 12 e.

Lapsille

Aladdin ja taikalamppu. Nukketeatteri Sytkyt, Helsingin kaupungin talvipuutarha (Hammarskjöldintie 1) klo 11 (ensi-ilta) ja 13. Vapaa pääsy.

Pupumuorin porkkanajuhlat. Pukinmäen taidetalo, Mustasaaren toimintakeskus (Seurasaaren selkä) klo 13. Liput 5 e.

Kätkeydy naamion taakse! Non stop -työpajassa tehdään naamioita. Kansallismuseo (Mannerheimintie 34) klo 12–14. Museon pääsymaksu 7 ja 10 e. Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille.

Sähköpörriäisiä-työpaja. Työpajassa rakennetaan pienoismoottorista, paristokotelosta ja kennomuovista oma sähköpörriäinen ja mietitään samalla moottorin toimintaa. Paja on suunnattu 8–12-vuotiaille. Tekniikan museo (Viikintie 1) klo 14–15. Liput 5 e.

Minnenyt.fi Satoja menotietoja verkossa.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Menot
 • Tapahtumat
 • Päivän menotärpit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  2. 2

   Kymmenen kuukauden ikäinen lapsi kuoli kolarissa Uudessakaarlepyyssä – Autossa ei ollut turvaistuinta

  3. 3

   Suomi on Euroopan syrjivimpiä maita, osoittaa tuore EU-raportti – ”Tulos on selvä vahvistus siitä, että Suomessa on paljon rasismia”, sanoo yhdenvertaisuus­valtuutettu

  4. 4

   Lääkäriksi opiskelu on monille stressiä ja kovaa kilpailua, mutta paineista ei silti puhuta avoimesti – ”Moni vaatii itseltään paljon”

  5. 5

   Riisitauti ei ole historian mörkö, vaan se vaanii sinua ja lastasi – d-vitamiinin laiminlyönti altistaa kohtalokkaille sairauksille, mutta ylärajatkin täytyy tuntea

   Tilaajille
  6. 6

   Emojit, aikamme vitsaus! Tässä 20 suomennosta ennen kuin viestimme ovat pelkkää kuvakirjoitusta

  7. 7

   Nainen ajoi avioparin yhteisillä autoilla yli 40 vuotta, eron jälkeen mies sai kaikki bonukset liikennevakuutuksesta – ”Hän on perheessämme hoitanut paperiasiat”

  8. 8

   Turvallisuus­kysymyksissä kuuluu Venäjältä kummia: ”Tilanne Itämerellä on lauennut ja eniten tilanteeseen on vaikuttanut Suomen ja Ruotsin kanta”, julistaa valtion radiokanava

  9. 9

   Nobel-palkittu Ican-järjestö: Miljoonia tappava ydintuho on yhden kiukunpuuskan päässä

  10. 10

   Hoitoon hakeutuvat peliriippuvaiset pelaavat keskimäärin 470 euroa viikossa – laaja selvitys paljastaa rahapeliongelman todellisen luonteen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  2. 2

   Alpakkatapahtuman järjestäjien pieni vale oli iso isku luottamukselle – On ankeaa, kun joutuu epäilemään motiiveja pörröisten eläinten paijaamisen taustalla

  3. 3

   Suomi on Euroopan syrjivimpiä maita, osoittaa tuore EU-raportti – ”Tulos on selvä vahvistus siitä, että Suomessa on paljon rasismia”, sanoo yhdenvertaisuus­valtuutettu

  4. 4

   New York Times: Trump herää puoli kuudelta katsomaan televisiota ja katsoo sitä neljästä kahdeksaan tuntia päivässä

  5. 5

   Näin sotesta tuli sekundaa, ja isot yritykset voittavat – professori Heikki Hiilamo kirjoittaa puheenvuorossaan, että Suomeen on tulossa nykyistä huonompi terveydenhoito

   Tilaajille
  6. 6

   ”Osakas laittoi kätensä hameeni alle” – Juristialan naiset kertovat kourimisesta, vähättelystä sekä syrjinnästä, ja vaativat häirinnälle loppua

  7. 7

   Olga Romanoffista kaavailtiin prinssi Charlesin puolisoa – Tsaarin jälkeläinen ja suomalaista sukua oleva ruhtinatar esittelee nyt kotinsa ja sanoo: ”Kukaan ei välitä titteleistä pätkääkään!”

   Tilaajille
  8. 8

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  9. 9

   Maailmalla leviää ”sydäntäsärkevä” video nälkään sulalla maalla nääntyvästä jääkarhusta – National Geographicin kuvaaja kertoo itkeneensä kuvatessaan eläimen kärsimystä

  10. 10

   Riisitauti ei ole historian mörkö, vaan se vaanii sinua ja lastasi – d-vitamiinin laiminlyönti altistaa kohtalokkaille sairauksille, mutta ylärajatkin täytyy tuntea

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  4. 4

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  5. 5

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Suomalaismies otti kuvaa Schwarzenegger-seinämaalauksesta, kun tämä ilmestyikin paikalle – Kuva julkaistiin Redditissä, aiheutti raivoa ja lopulta Arska itse ilmestyi nettiin kertomaan, mistä on kyse

  11. Näytä lisää