Brown esitti laajan ehdotuksen Vietnamin rauhankonferenssista - Ihmiset | HS.fi

Brown esitti laajan ehdotuksen Vietnamin rauhankonferenssista

Hänen vetoomukseensa sisältyi suunnitelma, jonka ytimenä on Geneven vuoden 1954 konferenssin kutsuminen uudelleen koolle.

Ylioppilaiden mielenosoitus Brightonissa: "Palkat on jäädytetty, mutta yhteen Polaris-sukellusveneeseen aiotaan panna 650 milj. mk."

7.10.2016 2:00

Englannin ulkoministeri George Brown esitti torstaina Brightonissa labour-puolueen puoluekokouksessa pitämässään ensimmäisessä suuressa ulkopoliittisessa puheessaan uuden vetoomuksen rauhan aikaansaamiseksi Vietnamissa. Hänen vetoomukseensa sisältyi suunnitelma, jonka ytimenä on Geneven vuoden 1954 konferenssin kutsuminen uudelleen koolle. -- Todettuaan sekä Pohjois-Vietnamin että Yhdysvaltain antaneen ymmärtää Geneven konferenssin päätösten olevan hyväksyttävissä, Brown esitti kuusikohtaisen ohjelmansa Vietnamin sodan lopettamiseksi. -- Hallituksen otettua käyttöön ja sen saatua kokouksen hyväksymisen hinta- ja palkkalain noudattamisen valvomiselle pakkokeinoin, ei ammattiliitoille ole enää oikeutta kollektiivisiin eli ”kaikille vapaisiin” palkkaneuvotteluihin. Monet edustajat pohtivat käytäväkeskusteluissaan, miten oli mahdollista, että ammattiyhdistyksistä syntynyt työväen asioita ajava labour-puolue vei näiltä tämän perinnäisen oikeuden.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?