Apulaisprofessori Rakel Kurkela - Ihmiset | HS.fi

Apulaisprofessori Rakel Kurkela

Tiukka opettaja tutki ruokaa uudella tavalla

9.1.2000 2:00

Ravinnon aistinvaraisen tutkimuksen uranuurtaja, Helsingin yliopiston entinen elintarviketeknologian apulaisprofessori Rakel Kurkela kuoli syöpään 24. joulukuuta 79-vuotiaana. Hän oli syntynyt Iitissä 22. elokuuta 1920.

Kurkela kirjoitti ylioppilaaksi 1938 ja valmistui diplomi-insinööriksi 1944. Hän työskenteli ensin Teknillisessä korkeakoulussa ja Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa assistenttina 1944-47. Sieltä hän siirtyi Helsingin yliopiston ruuanvalmistusopin opettajaksi vastaperustettuun ravintokemian laitokseen.

Luitko jo nämä?