Teknillinen korkeakoulu palkitsi tukijoitaan - Ihmiset | HS.fi

Teknillinen korkeakoulu palkitsi tukijoitaan

19.1.2000 2:00

Viisi Teknillisen korkeakoulun toimintaa edistänyttä henkilöä on saanut korkeakoulun pronssisen mitalin.

Mitalin saivat professori Johan Gullichsen , teknillinen johtaja Jouko Malén , toiminnanjohtaja Per-Edvin Persson , tekniikan lisensiaatti Pekka Raitanen , tekniikan tohtori Markku Mannerkoski .

Gullichsen on tehnyt elämäntyön metsäteollisuuden tutkimuksen ja kehityksen edistäjänä. Hänen kehittämänsä sakeamassatekniikka on yksi metsäteollisuuden nykyhistorian tärkeimmistä teknisistä keksinnöistä.

Finnairin teknillisenä johtajana Jouko Malén on myötävaikuttanut lentotekniikan opetuksen kehittämiseen Teknillisessä korkeakoulussa.

Per-Edvin Perssonin on Tiedekeskus Heurekan toiminnanjohtaja. Hänen kaudellaan yhteistyö tiedekeskuksen ja korkekoulun välillä on kehittynyt myönteisesti.

Teknillinen korkeakoulu on Heurekan perustajajäseniä.

Maanmittauslaitoksen entinen ylijohtaja Pekka Raitanen tunnetaan henkilönä, joka on aina halunnut edistää myös alan tutkimusta ja ylintä opetusta.

Mannerkoski jäi eläkkeelle Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen pääjohtajan virasta viime vuoden lopulla. Hän on tehnyt työtä korkeakoulun ja johtamansa tutkimuskeskuksen yhteistyön puolesta.

HS

Luitko jo nämä?