Ihmiset    |   LUE HUOMENNA

kotimaa Talvisodan päättymistä...

Tilaajille

kotimaa

Talvisodan päättymistä

juhlitaan näyttävästi Tänään maanantaina kello 11 on kulunut tasan 60 vuotta siitä, kun talvisodan taistelut loppuivat. Helsingin Sanomat seuraa päivän mittaan sodan päättymisen muistoksi eri puolilla maata järjestettyjä tilaisuuksia. Niihin osallistuu veteraanien lisäksi piispoja, ministereitä, puolustusvoimien entistä ja nykyistä johtoa.

Illalla Helsingin Senaatintorilla on vielä paraatikatselmus ja kenttähartaus. Oulussa vietetään samaan aikaan sotaveteraaniviikon päätösjuhlaa.

Suomenkielinen abi

kirjoittaa ruotsiksi Kevään 2000 ylioppilastutkinnon kirjalliset kokeet käynnistyvät tänään äidinkielellä. Helsingin Sanomat seuraa, miten alun perin täysin suomenkielinen helsinkiläisabiturientti menestyy ruotsinkielisen koulurupeamansa loppusuoralla.

kaupunki

Naisyrittäjille uutta tukea

Uudenmaan maakuntaliitto suunnittelee naisyrittäjille omaa tukihanketta, koska naisyrittäjien ongelmat ovat toisenlaisia kuin miesyrittäjien. Naisia houkutellaan myös uusille aloille, kuten tietotekniikan pariin. Yrittäjistä harvempi kuin joka kolmas on nainen.

kulttuuri

Jälleenmyyntikorvaus

korventaa taidekenttää Taiteen jälleenmyyntikorvaus jakaa jyrkästi taidekentän. Taiteilijat ja perikunnat ovat vankasti sen puolesta, mutta taidekauppiaat vastaan. Huutokauppiaat pelkäävät kotimaisen taiteen virtaavan myytäväksi ulkomaille, mutta vientilupia taiteelle myöntävä Soili Sinisalo kumoaa väitteen. Suomalainen taide ei pode maastapakoa.

ulkomaat

Sharia-kiista koettelee

Nigerian demokratiaa Kiista islamilaisen lain noudattamisesta on kiristänyt tilannetta Nigeriassa niin, että jopa liikenneonnettomuus voi muuttua hetkessä uskonnolliseksi ja etniseksi mellakaksi. Pessimistisimmät pelkäävät Nigerian nuoren demokratian hajoamista. Nigerialaissyntyinen tutkija uskoo kuitenkin liittovaltion pysyvän koossa, sillä hajoaminen merkitsisi suistumista anarkiaan.

kuluttaja

Mikä huulirasva

puree parhaiten?

Huulirasva on arkipäivän kosmetiikkaa, jolla hoidetaan rohtuneita huulia tai jota käytetään pelkästä tottumuksesta. Kuluttajasivut kokeili, miltä erilaiset huulirasvat tuntuvat vai olisiko perinteinen valkovaseliini parempaa? Tuubeissa on kymmenittäin kemiallisia aineita. Sivulla avataan kahden rasvan tuoteseloste.

urheilu

Painnonnosto sopii jopa

golfin harjoitteluksi Painonnostolla tai sen sovelletuilla muodoilla tapahtuva voimien hankinta on yleinen harjoittelumuoto eri lajeissa. Mukana on yllättäviäkin lajeja. Esimerkiksi golfissa noin neljännes vuosiharjoittelusta on painoilla tapahtuvaa voimanhankintaan.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Edis Tatli kohtaa EM-ottelussa Francesco Pateran – HS seuraa, ottelu käynnissä

  4. 4

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  7. 7

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää