Ihmiset    |   HELSINGIN SANOMAT 50 vuotta sitten

Lakko lamautti postiliikenteen

sunnuntaina 3. huhtikuuta 1955

Tilaajille

Neuvottelujen

alkamisesta ei toistaiseksi ole tietoa

Hallituksen piirissä keskusteltiin eilen postimieslakon aiheuttamasta tilanteesta, mutta mitään neuvotteluja ei käyty. Lakon odotetaan venyvän melko pitkäksi, sillä ainakin hallitus kertoo käyttäneensä kaikki sovittelumahdollisuutensa lauantain vastaisena yönä käydyissä neuvotteluissa.

Postimiesten taholta mainitaan, että hallitus ei juuri lainkaan tinkinyt kannastaan, joten mielipiteet ovat lopullisesti lyöneet ristiin. Lakkolaisten leiristä ei mitään aloitetta neuvotteluihin tehdä selkkauksen puhjettua. Lehdellemme kerrottiin eilen valtioneuvostosta, ettei välitysmiehen nimittämisestä ole edes keskusteltu.

--- Eilisen vastaisena yönä alkanut postimiesten lakko, joka käsittää kaikkiaan n. 4.200 työntekijää, on lamauttanut postiliikenteen koko maassa melkein täydellisesti.

Eilispäivän kuluessa vastaanottajien käsiin saapunut postimäärä oli mitättömän pieni, vaikka vielä eilen aamulla kaikkialta lähteneissä junissa oli postia ja myöskin postiautot lähtivät tavanmukaisille reiteilleen.

--- Monet pienet postitoimistot maaseudulla olivat jo eilen kokonaan kiinni niiden hoitajain kuuluessa lakkolaisiin. Lajittelun puuttuessa ei postia ole voitu jakaa edes niin, että vastaanottaja olisi saanut sen itse noutaa postitoimipaikastaan.

Ainoastaan tasavallan presidentin posti toimitetaan lakkolaisten luvalla tavanomaisesti perille, mutta sensijaan eivät esimerkiksi Helsingissä sijaitsevat ulkovaltojen lähetystöt saa postiaan.

Satukuninkaan

juhlapäivä

Kuningas puhui

Odenseessa - Juhlintaa kautta maailman

(Erikoisesti Helsingin Sanomille)

Odensee, 2.4. (UP)

"On ihanaa, ettei joudu unohdetuksi", olisi Hans Christian Andersen luultavasti sanonut, jos hän olisi voinut olla mukana kotikaupungissaan Odenseessa tänään vietetyissä suurjuhlissa hänen 150-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi.

Hän olisi punastunut ylpeydestä nähdessään koko Tanskassa olevan diplomaattikunnan saapuneena tähän idylliseen kaupunkiin viettämään jättiläissyntymäpäiviä.

Tämä sadantuhannen asukkaan kaupunki oli juhlaliputettu perusteellisemmin kuin koskaan. Kuningas Frederik piti puheen istuen Andersen-museossa olevassa Andersenin tuolissa. Tapaus välitettiin maailman nähtäväksi ja kuultavaksi radion ja television avulla.

(Lehdessä julkaistiin useita kirjoituksia Andersenin juhlapäivän vietosta eri puolilla maailmaa.).

HS

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  4. 4

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  8. 8

   Edis Tatli kohtaa EM-ottelussa Francesco Pateran – HS seuraa ottelua

  9. 9

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  10. 10

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Potilas ohjattiin päivystyksestä sydänfilmiin Vantaalla, parkkisakko mätkähti – Viranomainen tiukkana: Sakon saa anteeksi ”jos joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää