Ihmiset    |   väitökset

Filosofian lisensiaatti Soili Hakulisen...

Tilaajille

Filosofian lisensiaatti Soili Hakulisen väitöskirja tarkastetaan tiistaina Tampereen yliopistossa. Tutkimuksen otsikko on suomeksi Verbikomplementaatio keski- ja nykyranskassa. Paralleelikorpukseen perustuva diakroninen tutkimus.

Filosofian maisteri Anne Rantala väittelee tiistaina Helsingin yliopistossa mikrobiologiasta. Väitöksen nimi on Evolution and detection of cyanobacterial hepatotoxin synthetase genes.

Terveystieteiden maisteri Noora Sjösten väittelee tiistaina Turun yliopistossa. Tutkimuksen otsikko on suomeksi Laaja-alaisen kaatumisenehkäisyn vaikutukset kaatumisten psyykkisiin vaaratekijöihin.

Master of science Nagy Ibrahim Elkalashy väitteli maanantaina Teknillisessä korkeakoulussa. Tutkimuksen otsikko on suomeksi Keskijänniteverkkojen suuriohmisten vikojen mallintaminen ja ilmaiseminen.

Kasvatustieteiden maisteri Heidi Harju-Luukkainen väitteli lauantaina Åbo Akademissa. Väitöksen otsikko on Kielikylpydidaktiikkaa kehittämässä. 3-6-vuotiaiden kielikylpylasten kielellinen kehitys ja kielikylpydidaktiikan kehittäminen päiväkodissa.

Kauppatieteiden lisensiaatti Marja-Liisa Hiirosen yrittäjyyden väitöskirja Hoivayritykset kotona asuvien ikääntyvien toimintakyvyn tukena: Ikääntyvien, kuntapäättäjien ja hoivayrittäjien näkökulma tarkastetaan lauantaina tarkastettiin lauantaina Jyväskylän yliopistossa.

Filosofian lisensiaatti Marko Hyttisen ympäristökemian alaan kuuluva väitöskirja tarkastettiin lauantaina Kuopion yliopistossa. Tutkimuksen otsikko on suomeksi Orgaanisten yhdisteiden muodostuminen ja emissiot tuloilmasuodattimella.

Tekniikan lisensiaatti Veli Matti Kuisma väitteli lauantaina Teknillisessä korkekoulussa tutkimuksella Joustavan konepaja-automaation käyttöönoton onnistumisen edellytykset.

Filosofian maisteri Päivi Laine väitteli lauantaina Turun yliopistossa tutkimuksella Suomi tiellä sivistyskieleksi. Suomenkielisen maantieteen sanaston kehittyminen ja kehittäminen 1800-luvulla.

Valtiotieteen maisteri Outi Linnossuo väitteli lauantaina Turun yliopistossa tutkimuksella Projektiorganisoitu kehittämistyö riskilasten ja -nuorten palveluissa Turussa vuosina 1993-2003.

Filosofian lisensiaatti Simo Mikkosen yleisen historian väitöskirja tarkastettiin lauantaina Jyväskylän yliopistossa. Tutkimuksen otsikko on suomeksi Valtionsäveltäjiä ja punaisia hoviherroja. Musiikki, ideologia ja politiikka 1930-luvun Neuvostoliitossa.

Teologian maisteri Jussi Niemelä väitteli lauantaina Helsingin yliopistossa. Tutkimuksen otsikko on suomeksi Katolinen kloonauskeskustelu Internetissä. Kognitiivis-retorinen tutkimus.

Filosofian maisteri Martti Pelvo väitteli lauantaina Joensuun yliopistossa tutkimuksella Avautuva maailma ja kodin pyyteet. Kodin ja vieraan suhde suomalaisissa ulkomaanmatkojen kuvauksissa 1945-1963.

Valtiotieteiden lisensiaatti, filosofian maisteri Kari Salosen väitöskirja Haastava sosiaalinen vanhustyössä. Avopalvelutyöntekijöiden näkemyksiä kotona asuvien vanhusten sosiaalisesta olomuotoisuudesta tarkastettiin lauantaina Jyväskylän yliopistossa.

Filosofian maisteri Lasse Svahnbäck väitteli lauantaina Helsingin yliopistossa. Tutkimuksen otsikko on suomeksi Sateen synnyttämät pintavalumat ja ainehuuhtoumat jyrsinturvesuon eri turvelajeille: vertaileva menetelmä arvioida turvetuotannon aikaista vesistökuormitusta.

Filosofian maisteri Juha-Pekka Vähä väitteli lauantaina Turun yliopistossa. Tutkimuksen otsikko on suomeksi Tenojoen lohen luonnonsuojelugenetiikka - Geneettinen populaatiorakenne ja kassikarkulaisten vaikutus luonnonlohen perimään.

HS

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  6. 6

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  7. 7

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  8. 8

   Raportti: Sairaalasta voi tulla Afrikassa vankila jopa kuukausiksi, jos ei ole varaa maksaa laskuja – synnyttävät naiset erityisessä vaarassa

  9. 9

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  10. 10

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää