Ihmiset    |   väitökset

Lääketieteen lisensiaatti Nora...

Tilaajille

Lääketieteen lisensiaatti Nora Lempaisen väitöskirja tarkastettiin Turun yliopistossa tiistaina. Tutkimuksen otsikko on suomeksi Varhaislapsuuden virusinfektioiden, lehmänmaitopohjaisen äidinmaitovastikkeen ja geneettisen alttiuden merkitys diabetekseen liittyvän autoimmuniteetin kehittymisessä.

Karin Laas väittelee keskiviikkona Helsingin yliopistossa lääketieteestä. Väitöskirjan nimi on Health-Related Quality of Life, Costs and Treatment of Inflammatory Rheumatic Diseases in Routine Practice: With special emphasis on biological drugs.

Lääketieteen lisensiaatti Jyrki Nieminen väittelee keskiviikkona anatomian ja kirurgian alalta Kuopion yliopistossa. Tutkimuksen otsikko on suomeksi Kuormituksen vaikutus luun uudismuodostukseen normaalissa luussa ja tyypin II kollageenimutaation yhteydessä.

Teologian maisteri, filosofian maisteri Annikki Niku väittelee keskiviikkona Oulun yliopistossa aate- ja oppihistoriasta. Väitöskirjan otsikko on Heidegger ja runon tie.

Musiikin maisteri, Master of Music Juha Ojala väittelee keskiviikkona Helsingin yliopistossa musiikkitieteestä. Väitöskirjan nimi on Space in Musical Semiosis: An Abductive Theory of the Musical Composition Process.

Kansantaloustieteen maisteri Pablo F. Salvador väittelee keskiviikkona Jyväskylän yliopistossa. Väitöskirjan nimi on suomeksi Työmarkkinadynamiikka Pohjoismaissa.

Filosofian maisteri Annika Adamsson väittelee torstaina Turun yliopistossa fysiologiasta, lastentautiopista ja elektronimikroskopiasta. Väitöskirjan nimi on suomeksi Hormonaalisten haitta-aineiden vaikutukset rottasikiön kiveksen ja lisämunuaisen kehitykseen.

Kasvatustieteen maisteri Mari Mielityinen väittelee torstaina Oulun yliopistossa kasvatustieteestä. Väitöskirjan nimi on suomeksi Esteettinen Schleiermacherin sivistysteoriassa. Yksilöllisen maailmasuhteen teoria huomioiden Schillerin esteettisen teoria.

Ekonomi Antti Pellinen väittelee torstaina Jyväskylän yliopistossa markkinoinnista. Väitöskirjan nimi on Sijoitusrahastoasiakkaiden taloudellinen kyvykkyys ja tulevat lisäsijoituspäätökset.

Diplomi-insinööri Olli Punkkinen väittelee torstaina Teknillisessä korkeakoulussa biologisesta fysiikasta. Väitöskirjan nimi on suomeksi Voimakkaasti varattujen biomolekyylien tasapainomuodot ja dynamiikka.

Eläinlääketieteen lisensiaatti Karoliina Alm-Packalén väittelee perjantaina Helsingin yliopistossa eläinlääketieteen, lisääntymistieteen ja andrologian alalta. Väitöskirjan nimi on suomeksi Sonnien ja karjujen siemennesteen laatu ja keinosiemennyksen onnistuminen.

Proviisori Anna Alonen väittelee perjantaina Helsingin yliopistossa farmaseuttisesta kemiasta. Väitöskirjan nimi on suomeksi Glucuronide Isomers: Synthesis, Structural Characterization, and UDP-glucuronosyltransferase Screening.

Hui Cheng väittelee Teknillisessä korkeakoulussa perjantaina. Tutkimuksen otsikko on suomeksi Kausaalikuvaajia hyödyntävä vikadiagnostiikkamenetelmä ja sen sovellukset paperiteollisuudessa.

HS

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  7. 7

   Kaaos jatkuu Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnair pyysi matkustajia varautumaan kentällä yöpymiseen, sillä hotellit ovat täynnä

  8. 8

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää