Ihmiset

Tyly tuomari

Radiojuontaja Renne Korppila on X Factor -tv-ohjelmalle sama kuin Jone Nikula Idolsille. Hän on se suorapuheinen ja ilkeä tuomari.

Tilaajille

Renne Korppila on valtava mies. Hän on kaksimetrinen lihaskimppu, jonka kourat ovat niin isot, että hän voisi piilottaa nyrkkeihinsä appelsiinit.

"Oon käynyt salilla pari vuotta. Koska oon näin pitkä jätkä, on vaikeaa saada lihasta tarttumaan", hän sanoo.

Toistaiseksi hän voi kävellä kadulla ilman vastaantulijoiden tuijotusta, mutta kevään aikana se muuttuu. Radiokanava NRJ:n aamulähetystä juontava Korppila aloittaa MTV3:n X Factor -ohjelman tuomarina.

Korppila on ohjelmalle sama kuin Jone Nikula

Idolsille. Tai Simon Cowell

American Idolille.

Korppila puhuu suoraan, kiroilee ja lyttää laulutaidottomia osallistujia. Hänen jätkämäinen asenteensa houkuttelee television ääreen myös mieskatsojia.

Tai näin ainakin tuotantoyhtiö Fremantle Media on laskelmoinut.

"Meille tuomareille on koko ajan taottu päähän, että pitää olla oma itsensä. Lopputuloksena mä vaikutan tylyltä ja suorapuheiselta, mutta joillekin osallistujille on vain pitänyt sanoa suoraan, ettei musiikki ole heidän juttunsa." Korppila on esimerkkitapaus ihmistyypistä, joka on marssinut televisioon viime vuosien aikana.

Vappu Pimiä, Ellen Jokikunnas, X Factoria juontava Heikki

Paasonen ja Korppila. He ovat kaikki itsetietoisia puhekoneita, jotka eivät ole kouluja käyneet.

Kun Korppilan ikätoverit istuivat nenä kiinni tenttikirjassa, hän myi pornoelokuvia ja muovielimiä helsinkiläisessä seksiliikkeessä.

"Ei mulla ole mitään kaupan kassoja vastaan, mutta silloin ajattelin, että täälläkö mä istun loppuikäni. Ajattelin, ettei se voi olla kaikki, mitä mä saan elämässä." Kuusi vuotta seksiliikkeessä riitti, ja Korppila lähti kansanopistoon opiskelemaan radiotyötä.

Eikä Korppila olisi niin tehnyt, ellei hänen vaimonsa olisi neuvonut.

"Ajattelin, että mä oon tällainen urpo. Änkyttäjä, jolla on ärsyttävä ääni." Korppila teki kaksi vuotta freelancetyötä Yleisradiolle, sitten työnantaja vaihtui NRJ:ksi. Jo kaksi ja puoli vuotta Korppila on juontanut kollegansa Anssi Honkasen kanssa kanavan aamulähetystä.

Korppilan lähetyksessä soivat listahitit, mutta kotonaan hän kuuntelee punkia ja blackmetallia.

"Niissä on aitoa kapinaa. Saan fiiliksiä siitä yhteiskunnan ulkopuolelle asettumisesta." Mutta se ulkonäkö.

Korppila on mitä sopivin X Factorin tuomariksi, koska hän jää katsojien mieleen.

Hän esiintyy mielellään t-paidassa, koska käsivarret ovat täynnä tatuointeja.

Ensimmäisen hän otti 17-vuotiaana. Nyt niitä on niin paljon, ettei laskuissa pysy mukana.

"En lähde lätisemään mistään syvistä merkityksistä. Totta kai nämä jotain tarkoittavat, mutta tatuoinnit ovat mulle koristeita." Korppila pitää X Factorin tuomariksi pääsemistä urakehityksenä. Häntä ei ole televisiossa näkynyt.

"Tuotantoyhtiöstäkin sanottiin, että sovin ohjelmaan, koska en ole kulunut kasvo." Korppila nauttii itsekurista. Sen vuoksi hän ei ole juonut alkoholiakaan 15 vuoteen.

Hän treenaa neljä kertaa viikossa ja tekee kuntosalikäynneistä muistiinpanoja.

"Olen laskenut kalorit jokaiselle päivälle ja seuraan ruokavalion vaikutusta painooni." Viikonloppuisin hän käy katsomassa punkbändien keikkoja, mutta useimmiten istuu kotona vaimonsa kanssa.

"En mä ole mikään bailaaja. Musta on kiva jäädä kotiin ja katsoa tv:tä." X Factorin tuomariksi Korppila sopii myös siksi, että hänellä on oma bändi. Hän laulaa satunnaisesti keikkailevassa Last Laugh -nimisessä hardcore-yhtyeessä. Työnsä vuoksi hän osaa ulkoa viime vuosien listahitit.

Korppilan selän takana on mutistu, ettei hän ole päivätyönsä vuoksi niin sanotusti uskottava soittamaan punkia.

Korppilan näkemys on suorasanainen.

"15-vuotiaana on helppo olla sitä mieltä, että punkkareiden pitäisi vastustaa kaikkea. Helppoahan se on, kun himassa mutsi pesee pyykit ja perseen. Aikuisen ihmisen pitää elää jollain. Ja radiossa puhuminen on mun duunia." Korppila treenaa neljä kertaa viikossa ja tekee kuntosalikäynneistä muistiinpanoja.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  7. 7

   Kaaos jatkuu Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnair pyysi matkustajia varautumaan kentällä yöpymiseen, sillä hotellit ovat täynnä

  8. 8

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää