Mielipide: Säästäkää meidät Guggenheimilta - HS Ilta | HS.fi

Mielipide: Säästäkää meidät Guggenheimilta

Guggenheim museon arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu suuri musta rakennus, jota arkkitehdit luonnehtivat Suomen metsäluontoon sopivaksi ja vakuuttavat rakennuksen hohtavan auringonvalossa hopeisena. Ovatkohan voitosta päättäneet henkilöt ottaneet huomioon, että suurimman osan vuotta Helsinki on pimeä, harmaa ja sateinen? Auringosta ei ole tietoakaan.

Guggenheim-arkkitehtuurikisan on voittanut pariisilainen arkkitehtitoimisto Moreau Kusunoki Architectes ehdotuksellaan Art in the City. Sitä kutsutaan myös Majakaksi.

26.6.2015 14:35

Guggenheim museon arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu suuri musta rakennus, jota arkkitehdit luonnehtivat Suomen metsäluontoon sopivaksi ja vakuuttavat rakennuksen hohtavan auringonvalossa hopeisena.

Ovatkohan voitosta päättäneet henkilöt ottaneet huomioon, että suurimman osan vuotta Helsinki on pimeä, harmaa ja sateinen? Auringosta ei ole tietoakaan. Musta museo olisi siis suuri musta valon tukahduttava muuri kaupunkimme paraatipaikalla. Emme voisi enää puhua Pohjolan valkeasta pääkaupungista. Helsinki olisi pikemminkin Pohjolan musta aukko.

Luitko jo nämä?