HS Ilta    |   Päivän lehdestä

Napero-Finlandiasta Vain elämää -tähdeksi – Sannin menestys on kovan työn ja perheen tuen ansiota

”Jos ei yritä, niin sitten se ei ainakaan tapahdu”, laulajatähti pohtii oman juttunsa löytämistä.

Tilaajille

Joulukuun 12. päivänä Sanni Kurkisuo, 22, kiipeää Hartwall Areenan lavalle päättämään menestyksekkään työvuotensa.

Silloin päättyy tämän vuoden Vain elämää -kausi konsertissa yhdessä Anssi Kelan, Maija Vilkkumaan, Virve Rostin, Ville Gallen ja Pave Maijasen kanssa. Vain elämää nosti jo valmiiksi menestyneen Sannin entistä laajemman yleisön suosikiksi.

Onnenpotkusta puhuminen on kuitenkin vain osa totuutta, sillä Sanni on myös uuden ajan poptähti, joka on tehnyt määrätietoisesti kaikkensa musiikkinsa hyväksi.

Sanni nousee Warner Musicin toimiston sohvalta ja kättelee jämäkästi. Hän on luonnossa vielä hoikempi kuin televisiossa, ja hiukset ovat nyt tummemmat, siniset ja mustat.

Hän puhuu vuolaasti ja käyttää luontevasti sekaisin englanninkielisillä fraaseilla väritettyä katupuhetta ja markkinointijargonia, jossa ”presentoidaan” ja asiat ”resonoivat”. Tuntuu hämmentävältä, että vielä kesällä kuvatussa sarjassa Virve Rosti sanoi, että Sanni oli hänelle ennestään täysin tuntematon pissis.

”Vicky on suora tyyppi, joka ei puhu mitään turhaa”, Sanni sanoo. ”Oli ihanaa, että hän sanoi, että hänellä oli minusta ennakkoluulo, mutta sitten hän innostui siitä mitä mä olin tehnyt ja halusi jopa oppia multa jotain.”

Sanni esiintyi lahjakkaana lapsena jo vuonna 2001, kun hän voitti kahdeksanvuotiaana kirjoittamallaan sadulla ala-asteikäisten valtakunnallisen Napero-Finlandian.

14-vuotiaana hän teki omia kappaleita rockbändilleen ja muutti 16-vuotiaana yksin Lohjalta Helsinkiin Sibelius-lukion oppilaaksi ja oli mukana tekemässä kappaleita räpartisti Asteen levylle.

”Suomessa on aika pienet musiikkiympyrät, ja levy-yhtiöissä tiedettiin pian, että on olemassa tällainen Sanni, joka kirjoittaa omaa musaa. Muhun otettiin yhteyttä, mutta sanoin, että haluan ensin itse keksiä mitä mun oma musiikki on”, Sanni sanoo.

Räplevyjä tuottaneesta Henri ”Hank Solo” Salosesta tuli Sannille hyvä työpari, ja oma musiikki löysi muotonsa.

”Lopulta oli sitten yhden puhelinsoiton päässä, että päästiin esittelemään levy-yhtiöille sitä mitä oli tehty. Sanoin, että olisi kivaa, jos lähdette tähän mukaan, mutta jos ette halua, niin julkaisen nämä itse.”

Musiikki oli Sannille lapsesta lähtien suurin intohimon kohde, ja musiikkiunelmaa tukivat itsekin bändissä soittavat äiti ja isäpuoli.

Lukioikäisenä Sanni kokeili näyttelemistäkin ja oli naispää­osassa Kauko Röyhkän romaaniin perustuvassa Miss Farkku-Suomi -elokuvassa.

Vain elämää -sarjassa paljastui monien yllätykseksi myös, että Sanni osaa myös soittaa kitaraa ja elektronisia soittimia. Sanni arvelee, että hän ei ehkä vastaa kuvaa artistista, joka soittaa ja kirjoittaa omat kappaleensa.

”Ei mulla ollut tarvetta todistaa siinä mitään, mutta tutumpi ajatus varmaan on, että miehet tekee biisejä ja soittaa kitaraa ja tytöt katsoo vierestä ja soittaa suutaan.”

Vaikka Sannin elämä on kulkenut lähes vääjäämättä kohti musiikintekijän uraa, niin hän voisi kuvitella itsensä opiskelemassa jotain kirjoittamiseen ja kieleen liittyvää, jos kaikki olisi mennyt toisin.

”Ainoa missä on järkeä on, että löytää oman jutun ja haluaa kuunnella itseänsä. Onhan se vähän dreamer bullshitiä, mutta jos ei yritä, niin sitten se ei ainakaan tapahdu.”

Sanni Kurkisuo

 Laulaja ja näyttelijä, syntynyt Lohjalla 1993.

 Soittanut viulua kuusivuotiaasta, kävi Sibelius-lukion.

 Esiintyi Matti Kinnusen ohjaamassa Miss Farkku-Suomi -elokuvassa 2012.

 Esikoisalbumi Sotke mut ilmestyi 2013 ja toinen, Lelu, 2015.

 Esiintyi tänä vuonna myös Vain elämää -televisiosarjan neljännellä tuotantokaudella.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Pop- ja rockmusiikki
 • Televisiosarjat
 • Elokuvat

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Lautakunta tyrmäsi Helsingin suurmoskeijan: tonttia ei varata, pääsyynä hankkeen rahoituksen alkuperä

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  7. 7

   Espoon ja Vantaan bussilinjoja saatetaan joutua katkaisemaan lumen takia – Espoossa yhä lähes 5 000 taloutta ilman sähköä

  8. 8

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  3. 3

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Potilas ohjattiin päivystyksestä sydänfilmiin Vantaalla, parkkisakko mätkähti – Viranomainen tiukkana: Sakon saa anteeksi ”jos joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää