Kommentti: Annika Saarikko antoi yllättäen tukensa Antti Kaikkoselle ja piikitteli Katri Kulmunia, mutta onko sillä mitään merkitystä? - Junkkari | HS.fi
Kuvituskuva
Junkkari

Kommentti: Annika Saarikko antoi yllättäen tukensa Antti Kaikkoselle ja piikitteli Katri Kulmunia, mutta onko sillä mitään merkitystä?

Moni näkikin Saarikon Kaikkos-kannanoton peliliikkeenä, jolla hän petasi omaa puheenjohtaja­pestiään, kirjoittaa Marko Junkkari kommentissaan.

Antti Kaikkonen, Annika Saarikko ja Katri Kulmuni. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva, Laura ukkonen / lehtikuva ja Anni Reenpää / Lehtikuva

Julkaistu: 3.9.2019 14:49

Vanhempainvapaalla oleva tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko julkaisi tiistaiaamuna blogikirjoituksen, jossa hän kertoi kannattavansa Antti Kaikkosta keskustan puheenjohtajaksi.

Tätä voi pitää melkoisena yllätyksenä.

Yllätyksenä siksi, että Saarikko on varmasti itsekin tietoinen siitä, että hänen kannanottoaan ei välttämättä lueta pelkästään yhden keskustalaisen kansanedustajan tuenosoituksena puheenjohtaja­ehdokkaalle – vaan taktisena vetona, jolla Saarikko petaa omaa asemaansa.