Hyvinvointialueista puhuminen riepoo keskustan Annika Saarikkoa – ”Sano vaikka kukkaruukuksi, mutta kyseessä on maakunta”

Maakuntahallinto on keskustan ikiaikainen tavoite, jolla se on pyrkinyt sementoimaan valtaansa isojen kasvukeskusten ulkopuolella. Riippumatta siitä, miten realistista vallan sementointi käytännössä olisi, maakuntahallinto on keskustalaisille keskeinen politiikan iskusana.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sote-uudistusta ja sote-ministerityöryhmän linjauksia käsittelevässä tiedotustilaisuudessa Helsingissä tiistaina.

13.10.2020 18:37

Ei nimi miestä pahenna, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoi painokkaasti tiistaina hallituksen sote-infossa. Saarikko sanoi sanottavansa niin painokkaasti, että kyse ei selvästikään ollut mistään pikkuasiasta.

Hetkeä aiemmin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) oli kertonut infossa, että hallitus muuttaa sote-esityksessään yhden keskeisen termin. Aiemmin lakiesityksessä puhuttiin sote-maakunnista. Nyt ne muutetaan hyvinvointialueiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?