Vantaa painaa alas kotien hintaa - Kaupunki | HS.fi

Vantaa painaa alas kotien hintaa

Vantaa pudottaa asuntojen tekokuluja höllentämällä sääntöjä. Myyrmäkeen nousee nyt tehotaloja "Suomen-ennätystahtiin".

Peitsitie 12–14, <br />Kivistö<br /><p><span class="nelio">&nbsp;</span>Talot on tehty Skanskan ja Ikean Boklok-idealla. Perustuu Ruotsissa 1990-luvulla tehtyyn kyselyyn, paljonko ruotsalaiset haluavat maksaa asumisesta.<br /></p><p><span class="nelio">&nbsp;</span>Valmistui joulukuussa 2013.<br /></p><p><span class="nelio">&nbsp;</span>Kaksikerroksissa rivitaloissa on 44–72 neliön asuntoja. Keskineliöhinta 3<span class="nbsp">&nbsp;</span>400 euroa.<br /></p><p><span class="nelio">&nbsp;</span>Vakiomateriaalit. Yhteinen pihasauna.<br /></p><p><span class="nelio">&nbsp;</span>Kaupungilta ostettu edullinen korttelitontti.<br />Arpaonni suosi Luukas Raatikaista, sillä perhe sai arvonnassa oikeuden ostaa kodin Vantaan Kivistöstä. Myös Into-koira on kotiutunut Peitsitielle.</p>

19.1.2014 7:17

Vantaa haluaa kaupungiksi, jossa ihmisillä on varaa asua.

Kaupunki on maankäytöstä vastaavan apulaiskaupunginjohtajan Juha-VeikkoNikulaisen (kok) johdolla ottanut käyttöön useita keinoja hillitä asuntojen rakennuskuluja.

Rakenteilla on ennätyksellisesti yli 2 000 asuntoa. Kaupunki on myöntänyt tälle vuodelle uusia rakennuslupia enemmän kuin vuosikymmeneen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat