Kaupunki

Rastilan karavaanarit joutuvat ehkä idemmäs Vuosaareen – leirintäalueelle ehdotetaan asuntoja

Metroyhteys ja hyvä sijainti saattavat muuttaa leirintäalueen käyttötarkoitusta

Tilaajille

Rastilan leirintäalueen karavaanarit, mökit ja teltat saattavat kadota maisemasta, jos Helsingin kiinteistöviraston ehdotuksesta tulee totta.

Kesäisin asuntovaunuja täynnä olevalle alueelle kaavaillaan nyt asuintaloja, jotka osaltaan helpottaisivat Helsingin epätoivoista asuntotilannetta.

Matkailijat joutuisivat suuntaamaan Vuosaaren sataman tienoille, jonne perustettaisiin uusi leirintäalue.

Leirintäalueen siirtämistä pitää vielä selvittää, kertoo kiinteistölautakunnan puheenjohtaja Juha Hakola (kok).

"Siinä on asioita puolesta ja vastaan. Olen ymmärtänyt, että varsin harva alueen asukkaista vastustaa leirintäaluetoimintojen siirtämistä. On kuitenkin muistettava, että siellä on muutakin toimintaa."

Hakolan mukaan asia on vielä pahasti kesken.

"Tätä asiakokonaisuutta Rastilasta ei ole vielä käsitelty. Keskustellaan ensin, mikä on lautakuntamme näkemys tästä."

Lautakunnan varapuheenjohtajasta Jasmin Hamidista (vihr) ehdotus kuulostaa kiinnostavalta.

"Tuntuu perustellulta, että metroaseman ympärillä on tiivistä asutusta. Raideyhteyksien ympäristöön kannattaa rakentaa. Täytyy selvittää tarkemmin, mitä ehdotus oikeasti tarkoittaa."

Hamid huomauttaa, että Vuosaareen on kaavailtu uutta metroasemaa, joten mahdolliselle leirintäalueelle pääsisi sujuvasti julkisilla kulkuvälineillä.

"Paikan täytyy jatkossakin olla saavutettavissa muutenkin kuin omalla autolla."

Hamidin puoluetoverin, kiinteistölautakunnan jäsenen Tuomas Rantasen (vihr) mukaan ehdotusta kannattaa tutkia.

"Vuosaari vaikuttaa järkevältä kaupunkirakenteen kannalta. Aikanaan se saattaa palvella matkustajalaivoilla Vuosaareen tulevia enemmän kuin nykyinen sijainti."

Rantasen mukaan retkeilyalueen sijoitus sinne olisi "liikenteellisesti ja maankäytöllisesti parempi ratkaisu".

Hän kuitenkin painottaa, että on erikseen selvitettävä, miten Rastilan aluetta on mahdollista käyttää asuinrakentamiseen.

Uudessa yleiskaavaluonnoksessa Rastilan leirintäalue on merkitty merellisen matkailun ja virkistyksen alueeksi, toteaa yleiskaavapäällikkö Rikhard Manninen kaupunkisuunnitteluviraston yleissuunnitteluosastosta.

"Ymmärrän kyllä näkökulman, että paikan vieressä on metroasema ja sijainti on hyvä. Lähdemme kuitenkin siitä, että mahdollistamme leirintäalueen säilymisen paikallaan. Semmoisiakin täällä tarvitaan."

Muutos yleiskaavaluonnokseen tapahtuu monen kunnallispoliittisen mutkan kautta. Kiinteistölautakunta jätti ehdotuksen pöydälle viime kokouksessaan, mutta ehdotusta käsitellään jälleen kokouksessa torstaina 5. maaliskuuta.

HS ei tavoittanut Rastilan leirintäalueesta vastaavan liikuntaviraston edustajaa.

Tarkennettu kello 9.22 Hamidin kommenttia Vuosaareen kaavaillusta uudesta metroasemasta.

Tästä on kyse

 Rastilan leirintäalue sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä meren rannalla.

 Helsingillä on paine rakentaa asuntoja. Kiinteistövirasto tutkiikin mahdollisia alueita uusien asuntojen rakentamiseen.

 Julkisuudessa on ollut esillä myös mahdollisia suunnitelmia rakentaa viheralueille kuten Keskuspuistoon tai Meri-Rastilaan.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Vuosaari
 • Rastila
 • Helsingin kaupunki
 • Helsinki
 • Kuntapolitiikka

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  8. 8

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  9. 9

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  10. 10

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää