Wasanin irakilainen kubba neljälle - Kaupunki | HS.fi

Wasanin irakilainen kubba neljälle

1,5 sipulia silputtuna kourallinen tuoretta minttua silputtuna 1 lanttu, kuorittu ja kuutioitu 1 sitruunan mehu ½ kourallista keittämätöntä riisiä ½ kourallista tuoretta persiljaa silputtuna 1 kpl mangoldia silputtuna 500g jauhelihaa ¼ kuppia bulgurvehnää 1 kuppi vehnäsuurimoita 2 kuppia hienonnettuja (jauhomaisia) vehnäsuurimoita ¼ kuppia ohutta vermicellipastaa Suolaa, mustapippuria ja kuminaa maun mukaan Vettä   Valmista ensin taikina.

7.8.2015 2:00

1,5 sipulia silputtunakourallinen tuoretta minttua silputtuna1 lanttu, kuorittu ja kuutioitu1 sitruunan mehu½ kourallista keittämätöntä riisiä½ kourallista tuoretta persiljaa silputtuna1 kpl mangoldia silputtuna500g jauhelihaa¼ kuppia bulgurvehnää 1 kuppi vehnäsuurimoita 2 kuppia hienonnettuja (jauhomaisia) vehnäsuurimoita ¼ kuppia ohutta vermicellipastaa

Suolaa, mustapippuria ja kuminaa maun mukaan Vettä

Valmista ensin taikina.Sekoita bulgurivehnä, vehnäsuurimot ja jauhetut vehnäsuurimot kulhossa. Lisää ½ kuppia vettä pirskottaen ja sekoita. Peitä kulho kannella tai foliolla. Tarkista taikina 10 minuutin kuluttua, jos taikina näyttää liian kuivalta lisää ½vettä. Tarkista taikina uudelleen 10 minuutin kuluttua ja lisää vettä jos tarpeellista. Kun taikina on seissyt vähintään 30 minuuttia vaivaa taikina ja laita muovikelmun tai muovipussin sisälle niin että taikina ei pääse kuivumaan.

Valmista lihatäyte. Ruskista jauheliha ja sipuli kuumassa pannussa. Lisää suolaa, mustapippuria,kuminaaja hieman persiljaa maun mukaan.

Valmista kubba. Kostuta kädet vedessä niin että taikina ei tartu sormiin. Pyöritä taikinasta kuppi ja täytä se lihatäytteellä. Painele kuppi huolellisesti kiinni niin että täyte jää sisälle.

Valmista kastike. Ruskista sipuli ja mangoldi. Lisää kuutioitu ja kuorittu lanttu pannuun. Sekoita. Lisää 1/2 kuppia vettä. Laita kansi päälle. Odota 10 minuuttia. Lisää 3 ruokalusikallista tomaattimurskaa ja 3 kuppia vettä. Kiehuta ja lisää riisi. Lisää kubba kastikkeeseen ja laita kansi päälle. Kun kubba nousee, lisää pasta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää mintun lehdet ja purista joukkoon sitruunamehu. Kuumenna 10–15minuuttia miedolla lämmöllä ja ruoka on valmis.

Tarjoile ystäville ja vieraille leivän kanssa yhteisen pöydän ympärillä!

Vieraanvaraisuudella Filoksenia ry.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat